Κατώτατος μισθός: Τι αποκάλυψε για το ποσό ο Χατζηδάκης

Οικονομία

Κατώτατος μισθός: Από πότε θα ισχύσει η αύξηση και ποια επιδόματα θα αυξηθούν επίσης

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκάλυψε ότι το ποσό του κατώτατου μισθού θα έχει μπροστά το ψηφίο «7», ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της κυβέρνησης για το πόσο τελικά θα αυξηθεί.

«Θα είμαστε κοντά στο 8 αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω» ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας για τις αυριανές ανακοινώσεις.

Πρόσθεσε όμως ότι «σίγουρα θα είναι μια σημαντική αύξηση, αλλά θα συνυπολογίζει τις αντοχές των επιχειρήσεων, γιατί χωρίς αυτές δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού».

Από πότε θα ισχύσει η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, καθώς και ότι θα συμπαρασύρει προς τα πάνω το επίδομα ανεργίας, όπως και συνολικά 18 επιδόματα.

«Αύριο θα ακούσετε μια σημαντική αύξηση. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί δεν είναι λεφτά που τα δίνει το Δημόσιο, είναι λεφτά ιδιωτών. Αλλά η Πολιτεία πρέπει να έχει ένα δίχτυ ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους» τόνισε ο Υπουργός Εργασίας. Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε για το ίδιο ζήτημα ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες η Ελλάδα είναι σε καλή θέση και κατέληξε ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι οι καλύτεροι μισθοί».

Διαβάστε επίσης:

Κατώτατος μισθός: Το επικρατέστερο σενάριο μετά το όχι Χατζηδάκη για αύξηση στα 800 ευρώ

Κωστής Χατζηδάκης: «Προβληματικός ο ΟΣΕ, δεν τα έχουμε καταφέρει»

Κώστας Χατζηδάκης: Δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθόςΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *