Καναδάς: Έρευνα για απειλές θανάτου από το Ιράν

Διεθνή

Καναδάς: Η έρευνα, για την οποία δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες, διενεργείται με τη βοήθεια διεθνών εταίρων.

Έρευνα για απειλές θανάτου εκπορευόμενες από το Ιράν εναντίον ανθρώπων που ζουν στον Καναδά, μια εβδομάδα έπειτα από παρόμοιες κατηγορίες της Βρετανίας διενεργεί η υπηρεσία πληροφοριών του Καναδά.

Η υπηρεσία «ερευνά ενεργά διάφορες απειλές θανάτου προερχόμενες από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, βάσει αξιόπιστων πληροφοριών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έρικ Μπάλσαμ, εκπρόσωπος της SCRS (σ.σ. Service canadien du renseignement de sécurité, «καναδική υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας»).

«Σε τελευταία ανάλυση, αυτές οι εχθρικές ενέργειες και ξένες παρεμβάσεις υπονομεύουν την ασφάλεια του Καναδά και των Καναδών, τις δημοκρατικές αξίες μας και την εθνική κυριαρχία μας», εξήγησε.

Η έρευνα, για την οποία ο κ. Μπάλσαμ δεν έδωσε λεπτομέρειες, διενεργείται με τη βοήθεια διεθνών εταίρων.

Η SCRS είναι ενήμερη πως το Ιράν παρακολουθεί και εκφοβίζει κατοίκους του Καναδά, ιδίως ανθρώπους που ανήκουν στην ιρανική διασπορά, προκειμένου να «φιμώσει όσους επικρίνουν ανοικτά» το κληρικαλιστικό καθεστώς, πρόσθεσε.

Πριν από μια εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε το Ιράν πως απείλησε να δολοφονήσει δυο δημοσιογράφους που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Κάλεσα τον ιρανό επιτετραμμένο (…) αφού δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δέχθηκαν απειλές θανάτου προερχόμενες από το Ιράν», ανέφερε την 11η Νοεμβρίου ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Το Iran International, τηλεοπτικό δίκτυο που εκπέμπει στα περσικά κι έχει την έδρα του στο Λονδίνο, ανέφερε μερικές ημέρες νωρίτερα πως δύο δημοσιογράφοι του έλαβαν δέχθηκαν θανάτου από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης:

G20: Όταν ο Σι «τα έβαλε» με τον Τριντό – «Δεν είσαι ειλικρινής…»

Οργή Σι Τζινπίνγκ για Τριντό επειδή διέρρευσε ιδιωτική συνομιλία τους

Καναδάς: Διπλασιάζει την στρατιωτική βοήθεια προς την ΟυκρανίαΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *