«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση και από Τσακαλώτο για τη διαγραφή Τζουμάκα

Πολιτική

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με μήνυμά του στα social media άσκησε κριτική στη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ, με μήνυμα από τη… Νέα Υόρκη από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Βαθαίνει το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει από το κόμμα, ουσιαστικά, τον Στέφανο Τζουμάκα με μία ανάρτηση στα social media από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. Μία σειρά από στελέχη επικρίνουν την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που άλλα στελέχη στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Νίκος Φίλης «επιτέθηκε» ευθέως στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και κάνοντας αναφορά για «σημεία των καιρών», ήταν και το μήνυμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Υπάρχει το “θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος”. Υπάρχει επίσης η “παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας”. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή. Σημείο των καιρών και αυτό», έγραψε στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τζουμάκας για τη διαγραφή του: «Πρόκειται για δημοκρατική εκτροπή – Κρίση ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Τζουμάκας, απο την πλευρά του, τοποθετήθηκε με δήλωσή του στην εξέλιξη με τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη. Ο ίδιος, κάνει λόγο για… «δημοκρατική εκτροπή» κι ότι το κόμμα έχει «κρίση ηγεσίας».

Η ανακοίνωσή του:

«Δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζω στην πολιτική μου διαδρομή. Πρόεδρος κόμματος χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι «έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», για τις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες πάντα εξέφραζα δημόσια.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχος του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του. Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.

Δεν είναι άλλωστε, τυχαία η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που είναι η νέα αρνητική εκδοχή για τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Τις απόψεις μου τις έχω διατυπώσει τόσο στις δημόσιες παρουσίες μου με την υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στην τελευταία Σύνοδο της Πολιτικής Γραμματείας. Ότι δηλαδή το κόμμα διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια, είναι γνωστοί.

Στην παρούσα υπόθεση, συγκρούονται όντως, «δύο κόσμοι». Έχουμε αποδείξει έμπρακτα και με συνέπειες ποιοι έχουμε αγωνιστεί για αξίες και πολιτικές νίκης και ποιοι είναι οι εκφραστές μεθοδεύσεων, πολιτικών ήττας και εκφυλισμού. Οι πολίτες μας κρίνουν».Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *