Ιστιοπλοΐα: Φινάλε χωρίς πρόκριση για τον Μαραμενίδη

Auto

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την Παρασκευή να διεξαχθούν ιστιοδρομίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των ολυμπιακών κατηγοριών της Χάγης και ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης έχασε την ευκαιρία να μπει στην πρώτη 10άδα και να διεκδικήσει την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Έτσι, στα Formula Kite και μετά από 16 ιστιοδρομίες ο ιστιοπλόος μας έμεινε 19ος στη γενική βαθμολογία των 84 σκαφών. Η Ελλάδα ως χώρα ήταν 13η και την πρόκριση πήραν οι πρώτες 8 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες αθλητές δεν πήγαν καλά, όμως απέκτησαν εμπειρίες – κυρίως οι νεότεροι – και θα έχουν κι άλλες ευκαιρίες για το Παρίσι. Όλοι οι ιστιοπλόοι μας έχουν ολοκληρώσει τις εμφανίσεις τους, εκτός από αυτούς των ILCA 7 και ILCA 6 που τελειώνουν σήμερα Σάββατο.

Τα τελικά αποτελέσματα ανά κατηγορία είναι:

Nacra 17: Μετά από 15 ιστιοδρομίες οι Ιορδάνης Πασχαλίδης – Μυρτώ Παπαδοπούλου (Ν.Ο.Θ./Ι.Ο.Π) κατέλαβαν την 35η θέση σε 49 σκάφη.

49er: Έγιναν 15 κούρσες και οι Παύλος Καγιαλής – Ιωάννης Ορφανός (Ι.Ο.Π) τερμάτισαν 61οι, ενώ οι Ευάγγελος Δολιανίτης – Νίκος Γιωτόπουλος (Ν.Ο.Θ) κατέλαβαν την 76η θέση μεταξύ 83 σκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

470 mixed: Μετά από 11 ιστιοδρομίες οι Μελίνα Παππά – Συμεών Μιχαλόπουλος (Ι.Ο.Π) τερμάτισαν 39οι, οι Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης (Ι.Ο.Π.) 48οι και οι Λάμπης – Ελένη Γιαννούλη (Ι.Ο.Π.) 58οι σε σύνολο 64 σκαφών.

Formula Kite: Μετά από 16 κούρσες ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης (Α.Ι.Ο. Ρίου Ιάσων) ήταν 19ος σε σύνολο 84 σκαφών.

ILCA 7: Έχουν γίνει 8 κούρσες και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (Ν.Ο.Β.) είναι 47ος, ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης (Ν.Ο.Θ.) 77ος, ο Γεώργιος Παπαδάκος (Ν.Ο.Π.Φ) 84ος και ο Αναστάσιος Μπουγιούρης (Ν.Ο.Π.Φ). 100ος . Τρέχουν 138 σκάφη.

ILCA 6: Μετά από 8 κούρσες η Ευαγγελία Καραγεώργου (Ν.Ο.Β) είναι 91η και η Αργυρώ Κουράβελου (Ν.Ο.Β.) 101η.

iQFOiL ανδρών: Τα 93 σκάφη έτρεξαν 14 ιστιοδρομίες και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης (Ν.Ο. Ανδρου) τερμάτισε 51ος, ενώ ο Βύρωνας Κοκκαλάνης (Ν.Α.Ο.Β.Β) πήρε την 71η θέση.

iQFOiL γυναικών: Μετά από 14 κούρσες η Δανάη Ποντίφηξ (Ν.Ο.Β.) κατετάγη 64η και Αικατερίνη Δίβαρη (Ν.Α.Ο.Β.Β.) 73η μεταξύ 88 σκαφών.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *