Ισραηλινός αξιωματούχος κατηγόρησε την ΕΕ ότι πιέζει το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση

Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ισραηλινός συντονιστής για την απελεύθερωση των ομήρων στην Γάζα έβαλε τις φωνές σε Ευρωπαίους πρεσβευτές, κατηγορώντας ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι στηρίζουν τις Συμφωνίες του Όσλο

Ο Ισραηλινός απόστρατος στρατηγός, Γκαλ Χιρς, που διορίστηκε πρόσφατα συντονιστής του Ισραήλ για τους ομήρους και τους αγνοούμενους από τις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς, έβαλε τις φωνές σε πρεσβευτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια συνάντηση που έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λόγω των υποστήριξης ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στις διαδικασίες που απορρέουν από τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Ο Χιρς χρησιμοποίησε την ευκαιρία της συνάντησης αυτής για να κάνει «πολιτική διάλεξη» για τις ισραηλοπαλαιστινιακές σχέσεις τις τελευταίες δεκαετίες, επικρίνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι υποστηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία και ότι ασκεί πιέσεις στο Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση απέναντι στους Παλαιστίνιους, ανέφεραν πρεσβευτές που ήταν παρόντες στη συνάντηση, σύμφωνα με την Haaretz.

«Αντί να μας ρωτήσει πώς μπορούμε να βοηθήσουμε για την απελευθέρωση ομήρων, ήρθε να μας επιπλήξει για μια συμφωνία που υπογράφτηκε όταν κανείς από εμάς δεν ήταν στη διπλωματική υπηρεσία», τόνισε ένας από τους Ευρωπαίους πρεσβευτές.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία χώρα στην Ευρώπη που να μην προσπαθεί να βοηθήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ζήτημα των ομήρων», τόνισε ένας άλλος πρεσβευτής.

«Πολλοί από εμάς είμαστε σε συνεχή επαφή με οικογένειες ομήρων που έχουν διπλή υπηκοότητα. Θέλουμε να βοηθήσουμε και δεν χρειαζόμαστε πολιτικές διαλέξεις», τόνισε.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *