Ισπανία: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος του Λουίς Ρουμπιάλες

Auto

Ξεκίνησε σύμφωνα με το BBC, η προκαταρκτική έρευνα για πιθανή σεξουαλική επίθεση του Λούις Ρουμπιάλες που φίλησε την παίκτρια Τζένι Ερμόσο.

Σύμφωνα με δήλωση που έλαβε το πρακτορείο ειδήσεων AFP από το ισπανικό εθνικό δικαστήριο, «οι εισαγγελείς του εθνικού δικαστηρίου άνοιξαν προκαταρκτική έρευνα για να εξετάσουν τα γεγονότα, τα οποία θα μπορούσαν να συνιστούν αδίκημα σεξουαλικής επίθεσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση ανέφερε ότι το δικαστήριο θα πρόσφερε με αυτόν τον τρόπο στην Ερμόσο την ευκαιρία να καταθέσει αγωγή.

Υπουργός Εργασίας της Ισπανίας: «Πρέπει να προστατεύσουμε το θύμα και όχι να χειροκροτήσουμε τον δράστη»

Η Γιολάντα Ντιαζ, υπουργός Εργασίας της Ισπανίας και επίσης δεύτερη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσώρησε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μια χώρα συστημικού μοχισμού και δεν δίνουμε έμφαση μόνο στην προσωπική ευθύνη του κ. Ρουμπιάλες αλλά και για τις μαζικές διακρίσεις στην Ισπανία κατά των γυναικών. Πρέπει να προστατεύσουμε το θύμα και όχι να χειροκροτήσουμε τον δράστη».

«Χρειαζόμαστε μια πραγματική, πολύ ενδελεχή μεταρρύθμιση των αθλητικών ενώσεων και οργανώσεων», είπε και συνέχισε αναφέροντας ότι: «Απειλούν και έχουν λάθος τόνο – και βασικά υποστηρίζουν τη συμπεριφορά του κ. Ρουμπιάλες».

Επικεφαλής της ένωσης ποδοσφαιριστών: Το φιλί του Ρουμπιάλες «ένα πολιτιστικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας μας γενικότερα»

Σε δηλώσεις προχώρησε επίσης και η Amanda Gutiérrez Dominguez, επικεφαλής της ένωσης ποδοσφαιριστών Futpro.

Ο Gutiérrez Dominguez είπε ότι αυτό που συνέβη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν «πολύ λυπηρό» και τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν «εσωτερικά».

Είπε ότι το σωματείο δεν ήθελε μόνο να επικεντρωθεί στο περιστατικό του Ρουμπιάλες, αλλά να καταστήσει σαφές ότι «αυτό είναι ένα πολιτιστικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας μας γενικότερα».

Στη συνέχεια επέκρινε το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών ποδοσφαιριστών. Η Gutiérrez Dominguez είπε επίσης ότι πρέπει να δοθεί παραπάνω έμφαση στη νίκη της Ισπανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Πηγή: BBC

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *