Ινδία: Ξεκινά εσπευσμένα και μετ’ εμποδίων εκστρατεία εμβολιασμού 600 εκατομμυρίων πολιτών

Διεθνή

Η Ινδία ανοίγει την εμβολιαστική της εκστρατεία σε περίπου 600 εκατομμύρια ενηλίκους παρά την έλλειψη εμβολίων και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, με νέο ρεκόρ άνω των 400.000 μολύνσεων Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.

Στην πρώτη γραμμή της πανδημίας μαζί με τη Βραζιλία, η Ινδία κατέγραψε 401.993 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες – νέο παγκόσμιο ρεκόρ – σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας. Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, η Ινδία, που έχει 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει περίπου 7 εκατομμύρια νέες μολύνσεις.

Οι ασθενείς με Covid-19 που υπέκυψαν έφθασαν τους 3.523 το προηγούμενο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών λόγω της πανδημίας να φθάνει στους 211.853. Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος.

Πριν ακόμα και από την έναρξή του, το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού της Ινδίας συναντά δυσκολίες.

click4more: Κάθε μέρα Μεγάλη Παρασκευή – Εικόνες γροθιά στο στομάχι από την Ινδία

Αρκετές πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Μαχαράστρα και το Νέο Δελχί – από τις πλέον πληγείσες περιοχές – προειδοποιούν πως υπάρχουν ελλείψεις εμβολίων καθώς και ότι η διεύρυνση του εμβολιαστικού προγράμματος απειλείται από διαμάχες μεταξύ διοικητικών υπηρεσιών, σύγχυση για τις τιμές και τεχνικά προβλήματα στην ψηφιακή πλατφόρμα εμβολιασμού της κυβέρνησης.

Έως τώρα, έχουν χορηγηθεί 150 εκατομμύρια εμβόλια σε περίπου το 11,5% του πληθυσμού. Μόλις 25 εκατομμύρια κάτοικοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

«Οι ουρές αναμονής είναι πραγματικές τεράστιες», δήλωσε ο Τζαγιάντι Βάσαντ σε εμβολιαστικό κέντρο στη Μουμπάι.

Η διεθνής ιατρική βοήθεια που ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν πάνω από 40 χώρες άρχισε να φθάνει αυτή την εβδομάδα στην Ινδία, όπου τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν οξείες ελλείψεις κλινών, οξυγόνου και φαρμάκων.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ινδία: Ξεκινά εσπευσμένα και μετ’ εμποδίων εκστρατεία εμβολιασμού 600 εκατομμυρίων πολιτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *