Θριάσιο Νοσοκομείο: Εγκαίνια στην ανακαινισμένη πτέρυγα των κεντρικών χειρουργείων

Υγεία

Σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», μετά την πλήρη ανακαίνιση της πτέρυγας των κεντρικών χειρουργείων. Το έργο υλοποιήθηκε με δωρεά συνολικού ύψους 4.800.000 ευρώ, του Αθανάσιου και της Μαρίνας Μαρτίνου.

Η πρόθεση της δωρεάς εκφράστηκε το 2017, οπότε και άρχισαν οι προετοιμασίες υλοποίησης του εγχειρήματος. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε μέσα στην πανδημία, το Νοέμβριο του 2020 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2022.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εγκαινίασε τη Δευτέρα (04/04/2022) την ανακαινισμένη πτέρυγα. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνο και παρέστησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Θ. Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χ. Ροϊλός, ο Διοικητής του νοσοκομείου Δ. Αντωνίου, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΣΥ και οι υποδομές του με κεντρικό άξονα τον ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήδη μέσα σε αυτό το έτος, τους δύο επόμενους μήνες, έχουμε προκήρυξη για τις θέσεις 700 ιατρών, 910 λοιπού προσωπικού και 4000 νοσηλευτών. Άρα είναι κυρίαρχο θέμα η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως επίσης είναι κυρίαρχο θέμα και να αποτυπωθεί το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους, που βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης τα οποία θα δοθούν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Είναι, επίσης, οι υποδομές για τις οποίες έχουν διασφαλιστεί- εκτός από τις πολύ σημαντικές δωρεές που γίνονται- 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 350 εκατομμύρια είναι για τα Νοσοκομεία και τα 250 εκατ. για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ξεχωριστά είναι για την ψηφιοποίηση και άλλα έργα. Και επιπλέον είναι και το σκέλος των ξεχωριστών πράξεων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δωρητές.

Ο κ. Μαρτίνος δήλωσε από την πλευρά του: «Είναι μία σημαντική στιγμή για εμένα και τη σύζυγό μου που λείπει στην Αμερική που εγκαινιάζουμε αυτό το έργο μετά από δύο χρόνια. Είμαστε περήφανοι γι αυτό το έργο και ευχαριστώ τον Διοικητή για την άψογη συνεργασία. Μάλιστα μου ζήτησε και είναι και ο πρώτος, μια εικόνα για να βάλουν στα χειρουργεία και διάλεξα το αντίγραφο της Παναγίας της Πορταΐτισσας που είναι θαυματουργή εικόνα του Αγίου Όρους και εύχομαι να κάνει πολλά θαύματα για τους ασθενείς».

Τέλος, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο και την κυρία Μαρτίνου για αυτήν την μεγάλη δωρεά, αλλά και τη συνολική προσφορά τους στο νοσοκομείο μας. Πλέον το Θριάσιο νοσοκομείο έχει αποκτήσει τις πιο σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις για το ΕΣΥ όσον αφορά στα χειρουργεία. Τις θερμές μου ευχαριστίες επίσης και σε όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου και δύσκολου έργου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις με πλήρη ασφάλεια και αποδοτικότητα εν μέσω πανδημίας».

Διαβάστε επίσης:

Πρόγραμμα 260 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση 68 νοσοκομείων του ΕΣΥ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.grΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.