Θετικά μηνύματα για το ΧΑ – Overweight στις ελληνικές μετοχές η JP Morgan

Οικονομία

Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών από την Δευτέρα, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κινείται σταθερά πάνω από τις 1.300 μονάδες και σήμερα Τετάρτη 23/8 με άνοδο κατά 0,56%.

Η ελληνική αγορά ακολουθεί την πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών και ενισχύεται από τα θετικά μηνύματα των διεθνών οίκων αξιολόγησης. Μετά τις θετικές ψήφους από τις HSBC, Citi, Deutsche Bank και Morgan Stanley τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα η JP Morgan ανακοίνωσε την overweight στάση που τηρεί στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην σημερινή έκθεση, τα πρόσφατα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών ενισχύουν την αισιοδοξία της για την πορεία των ελληνικών μετοχών και προβλέπεται περαιτέρω ράλι.

Συγκεκριμένα, η JP Morgan υποστηρίζει ότι το ισχυρό ανοδικό ράλι κατά 38% που σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αρχές του έτους, αναμένεται να φτάσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα τονίζει πως αυτό που θα ενισχύσει περαιτέρω τις ελληνικές μετοχές είναι οι αναβαθμίσεις στην ανάπτυξη των ΗΠΑ για το δεύτερο εξάμηνο του 2023, οι οποίες έχουν ήδη οδηγήσει τους οικονομολόγους της περιοχής της Ευρώπης να αυξήσουν τις προβλέψεις τους για τη ζώνη του ευρώ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *