Η Standard & Poor's υποβάθμισε πέντε τράπεζες των ΗΠΑ

Οικονομία

Η Standard & Poor’s  υποβάθμισε πέντε τράπεζες των ΗΠΑ κατά μία βαθμίδα και έδωσε αρνητικές προοπτικές για αρκετές ακόμη.

Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι το τρέχον «σκληρό» περιβάλλον δανεισμού τον οδήγησε σε υποβάθμιση των πέντε τραπεζών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι KeyCorp, Comerica Inc., Valley National Bancorp, UMB Financial Corp. και Associated Banc-Corp.

Οι ενέργειες της S&P έρχονται μόλις δύο εβδομάδες μετά την αναταραχή των χρηματοπιστωτικών αγορών λόγω Moody’s, αφού ανακοίνωσε παρόμοιες υποβαθμίσεις και είπε ότι επανεξετάζει τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας μεγαλύτερων τραπεζών – συμπεριλαμβανομένων των Bank of New York Mellon, State Street και Northern Trust.

Μετά την τραπεζική αναταραχή νωρίτερα φέτος που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, πολλές περιφερειακές τράπεζες έπρεπε να πληρώσουν υψηλότερα επιτόκια στις καταθέσεις για να εμποδίσουν τους πελάτες να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους, πλήττοντας άμεσα στην κερδοφορία τους. Και ακόμη, πολλές περιφερειακές τράπεζες έχουν αγωνιστεί να αποτρέψουν εκροές καταθέσεων.

Η S&P ανέφερε τη μείωση κατά 14 δισ. δολάρια στις καταθέσεις της Comerica από το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους έως φέτος, ως έναν από τους λόγους για την υποβάθμισή της. Επισήμανε επίσης το «σχετικά υψηλό ποσοστό εμπορικών και ανασφάλιστων καταθέσεων», σε ένα σημείωμα που εξηγούσε την απόφασή της.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *