Η Τουρκία μίσθωσε για 99 έτη το λιμάνι της Χομς στη Λιβύη – Θα δημιουργήσει στρατιωτική βάση

Διεθνή

Την εκμίσθωση του λιμανιού της Χομς, που βρίσκεται ανάμεσα στην Τρίπολη και την πόλη Μισράτα, για 99 χρόνια συμφώνησαν η Τουρκία με τη Λιβύη, προκειμένου η γείτονος χώρα να δημιουργήσει στρατιωτική βάση.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο TGRT, «η Τουρκία, η οποία προκαλεί φόβο με τις στρατιωτικές της τεχνολογικές δυνατότητες και κάνει εντυπωσιακές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέγραψε μια συμφωνία που θα έχει έντονη απήχηση στην Ελλάδα».

Σκοπός είναι η εγκατάσταση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων αεροάμυνας.

Την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτηση στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών (TÜRK-DEGS), όπου πρόεδρος είναι ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί.

«Η Τουρκία νοίκιασε το λιμάνι της Χομς για 99 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη. Στο λιμάνι που θα παραχωρηθεί στο τουρκικό Ναυτικό και τις Χερσαίες Δυνάμεις της θα δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση για τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις. Με το λιμάνι που ενοικιάστηκε, η Τουρκία θα διασφαλίσει επίσης προληπτική άμυνα για τις τουρκικές ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *