«Η Ουκρανία θα ανακτήσει τα εδάφη της αν συνεχιστεί η παράδοση οπλικών συστημάτων από ΕΕ και ΗΠΑ»

Διεθνή

Η Ουκρανία μπορεί να έχει ανακτήσει όλα τα εδάφη της εντός του 2023, εκτιμά Γάλλος ειδικός σε θέματα άμυνας. Με μία προϋπόθεση: να συνεχιστεί ο εφοδιασμός της με σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Ειδικότερα, την άποψη ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θα πρέπει να συνεχίσουν την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, διατυπώνει o Ενρί Βερνέ, σύμβουλος του Ινστιτούτου «Fondation pour la recherche stratégique» και ειδικός σε θέματα Άμυνας.

“Εάν συνεχιστεί η μεταφορά όπλων, οι Ουκρανοί έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν τον πόλεμο με επιτυχία και θα έχουν ανακτήσει το έδαφός τους το 2023” αναφέρει, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η στρατιωτική ενίσχυση “θα πρέπει να αλλάξει ποιοτικά γιατί και οι ανάγκες εξελίσσονται”.

“Το μήνυμα των Ουκρανών είναι ότι έχουν απόλυτη ανάγκη την αντιαεροπορική άμυνα στην προσπάθεια αναχαίτισης πυραύλων, drones, καθώς και των λίγων ρωσικών αεροπλάνων που καταφέρνουν ακόμα να διεισδύσουν στον εναέριο χώρο τους”, επισημαίνει ο Βερνέ.

Όπως αναφέρει, “οι Ιταλοί ανακοινώνουν την παράδοση του πυραυλικού συστήματος Mamba, σε συμπαραγωγή με τους Γάλλους, ενώ οι Γερμανοί προμηθεύουν το αντιαεροπορικό σύστημα Iris-T, το οποίο υπερασπίζεται τον ουρανό του Κιέβου».

Αυτό κάνει πραγματικά τη διαφορά στην ικανότητα του πληθυσμού να περάσει τον χειμώνα, καταλήγει.

To άρθρο «Η Ουκρανία θα ανακτήσει τα εδάφη της αν συνεχιστεί η παράδοση οπλικών συστημάτων από ΕΕ και ΗΠΑ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *