Η διαφορά μεταξύ ενός πλούσιου και ενός ζάμπλουτου

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 13:00

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, μόλις το 1/6 του παγκόσμιου πληθυσμού έχει την δυνατότητα να κατέχει αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, έχουν ένα αυτοκίνητο που το διατηρούν για 10 χρόνια κατά μέσο όρο, πριν αγοράσουν ένα πιο καινούργιο.

Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που οικονομικά έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν κάποιο ακριβό αυτοκίνητο (είτε γρήγορο είτε premium), ή ακόμα και μία προσωπική συλλογή από supercars όπως οι ηθοποιοί και οι ποδοσφαιριστές. 

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν κρατούν χαμηλό προφίλ και θέλουν με κάθε τρόπο να μάθει όλος ο πλανήτης πως έχουν τόσα πολλά λεφτά, που παρκάρουν με γερανό μία σπάνια McLaren Senna GTR στον 57ο όροφο ενός κτιρίου. Γιατί; Γιατί έτσι.

Τόσο το ρετιρέ του 57ου ορόφου, το οποίο είναι το ακριβότερο διαμέρισμα στη Μελβούρνη με κόστος 39 εκατ. δολάρια, όσο και η McLaren Senna GTR ανήκουν στον επενδυτή ακινήτων Adrian Portelli. Το σπίτι ανακαινίσθηκε με επίκεντρο το εντυπωσιακό αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο κέντρο, ένα αυτοκίνητο που είναι αποκλειστικά για χρήση στην πίστα, παρουσιάστηκε το 2018 και πέρασε τη γραμμή παραγωγής μόλις 75 φορές.

 

 

Η McLaren Senna GTR τροφοδοτείται από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων της McLaren που αποδίδει 825 ίππους και 800 Nm μέγιστη ροπή, ενώ το βάρος είναι στα 1.188 κιλά.

Το σπίτι στα 39 εκατ. δολάρια και το αυτοκίνητο πίστας στα 1.2 εκατ. δολάρια το οποίο αποτελεί και την γρηγορότερη McLaren με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ιστορία. Μάλλον αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός πλούσιου και ενός ζάμπλουτου.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 13:10

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *