Η δήλωση Νίκου Ρωμανού για τα Τέμπη, η αναίρεση και το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Σε μία πρώτη δήλωση για τα Τέμπη την οποία στη συνέχεια αναίρεσε αλλά πρόλαβε να προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε ο Νίκος Ρωμανός. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ είπε αρχικά πως «έχουμε βαρεθεί να λέμε συλλυπητήρια για τα Τέμπη».

Ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, στη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης στο Attica TV δήλωσε για τα Τέμπη πως «έχουμε βαρεθεί να λέμε συλλυπητήρια».

Ειδικότερα, ο Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας την τραγωδία των Τεμπών και θέλοντας να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ανέφερε μεν ότι είναι το «αυτονόητο», σημείωσε, όμως, ότι «έχουμε βαρεθεί να το επαναλαμβάνουμε».

Μετά τις αντιδράσεις που δημιούργησε η παραπάνω δήλωση, ο Νίκος Ρωμανός, με αναρτήσεις του στο Twitter ανασκεύασε τα όσα είπε, αναφέροντας: «Όταν κάνουμε μία λεκτική αστοχία πρέπει να την αναγνωρίζουμε χωρίς αστερίσκους – πολύ περισσότερο σε τέτοιες τραγικές & φορτισμένες στιγμές. Στην προσπάθειά μου να τονίσω αυτό που ένιωθα ως «το ελάχιστο που οφείλουμε» στις οικογένειες των θυμάτων, το εξέφρασα με εσφαλμένο τρόπο».

«Είναι προφανές ότι ούτε βαρεθήκαμε, ούτε θα βαρεθούμε ποτέ, γιατί τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών είναι ειλικρινή & ανυπόκριτα. Από καρδιάς συγγνώμη για αυτή τη λεκτική αστοχία εν τη ρύμη του λόγου».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και απαιτούν ειλικρίνεια»

Ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας (που) επιδίδονται υπουργοί και στελέχη της ΝΔ», εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, 12 ώρες, όμως, αφότου ο Νίκος Ρωμανός είχε ζητήσει «συγνώμη» για «λεκτική αστοχία».

«Την ώρα που η κοινωνία ζητά απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη οι υπουργοί και τα στελέχη της ΝΔ κάνουν διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αν ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς. Χθες ο κ. Ρωμανός ότι «έχουμε βαρεθεί να λέμε συλλυπητήρια». Σήμερα, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι και η ίδια έχει την ευθύνη των ασυνόδευτων ανήλικων, αλλά όταν λέει ότι είναι ασφαλή «κάνει τον σταυρό της».

Αλήθεια, πόση ασφάλεια μπορούν να αισθάνονται οι πολίτες όταν η τύχη τους εξαρτάται από το αν «κάνουν τον σταυρό τους» οι υπουργοί;

Η φράση των ημερών που μας στοιχειώνει όλους «πάμε κι όπου βγει» δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα την κυβερνητική ανευθυνότητα.

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και απαιτούν ειλικρίνεια. Ως εδώ με την ανευθυνότητα και την υποκρισία», σημειώνει, καταλήγοντας η Κουμουνδούρου.

To άρθρο Η δήλωση Νίκου Ρωμανού για τα Τέμπη, η αναίρεση και το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *