Η Βόρεια Κορέα επικρίνει τις ΗΠΑ για την παράδοση πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία

Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε έντονα σήμερα τις ΗΠΑ για την παράδοση ATACMS (Army Tactical Missile Systems) στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως ενδεχόμενη επίθεση με τέτοιους πυραύλους στο έδαφος της Ρωσίας θα έπληττε τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για να πλήξει δύο αεροδρόμια σε κατεχόμενες από ρωσικά στρατεύματα περιοχές. Το Κίεβο ζητούσε εδώ και μήνες αυτούς τους βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα τους χρησιμοποιήσει για να πλήξει στόχους στο έδαφος της Ρωσίας. Θεωρεί πως οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να αλλάξουν την πορεία του πολέμου που άρχισε πριν από 20 μήνες, όταν ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στο ουκρανικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ΗΠΑ τελικά παρέδωσαν πυραυλικό σύστημα ATACMS στην Ουκρανία, παρά τη βαθιά ανησυχία και την έντονη αντίθεση της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε ο Σιν Χονγκ Τσολ, πρέσβης της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία. «Οποιοδήποτε πλήγμα στο έδαφος της Ρωσίας, μιας πυρηνικής δύναμης, δεν θα συμβάλει στην ταχεία επίλυση της ουκρανικής κρίσης ή στην ειρηνική διευθέτησή της, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ. Αντίθετα, θα παρατείνει τη σύρραξη» και ολόκληρη η Ευρώπη θα κινδυνεύσει να βυθιστεί στη δίνη ενός ακατάπαυστου πολέμου, συμπλήρωσε.

Στις 13 Οκτωβρίου, ο Λευκός Οίκος είχε κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι παρέδωσε πρόσφατα στρατιωτικό υλικό στη Ρωσία, εκφράζοντας ανησυχία για τη διευρυμένη συνεργασία της Πιονγκγιάνγκ με τη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *