Η αρχή της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για γεννήσεις από γυναίκες άνω των 50

Ελλάδα

Θέση για τις γεννήσεις των παιδιών από μητέρες άνω των 50 ετών παίρνει η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η εισήγηση της Επιτροπής δίνει λύση σε ένα μείζον θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες άνω των 50 ετών, ενώ η αύξηση του ορίου ηλικίας υπάρχει ήδη σε πολλές χώρες της ΕΕ. Επίσης, σύμφωνα με την Επιτροπή με το νέο πλαίσιο, οι γυναίκες μπορούν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, χωρίς να χρειάζεται να ξενιτευθούν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε.Α.Ι.Υ.Α. κ. Νικόλαος Βραχνής, αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του ΕΚΠΑ, η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής εισηγήθηκε στο Υπουργείο Υγείας την αύξηση του ορίου ηλικίας για εφαρμογή μεθόδου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην ηλικία των 54 ετών. Οι γυναίκες αυτές θα πρέπει φυσικά να καταθέσουν στην Αρχή επίσημα δικαιολογητικά και γνωματεύσεις ιατρών που πιστοποιούν ότι η φυσική και σωματική τους κατάσταση τους επιτρέπει την κυοφορία και τον τοκετό, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Αρχής.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.