Η Αννίτα Δημητρίου εκλέχθηκε νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ Κύπρου επικρατώντας του Δημήτρη Δημητρίου

Διεθνή

Η Αννίτα Δημητρίου εξελέγη νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ (Δημοκρατικού Συναγερμού) μετά από τις εσωκομματικές εκλογές του μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου. Η κ. Δημητρίου διαδέχεται τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρώτος στόχος η «ενότητα στο κόμμα» δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου που επικράτησε του Δημήτρη Δημητρίου στη μάχη για την ηγεσία του ΔΗΣΥ. Τη μέχρι τώρα πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεχάρη τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του pihilenews.com, ο Δημήτρης Δημητρίου τηλεφώνησε στην Αννίτα Δημητρίου και τη συνεχάρη για τη νίκη της. Η ψηφοφορία κύλησε ομαλά. Δικαίωμα ψήφου είχαν περίπου 50.666 μέλη του ΔΗΣΥ. Κάλπες στήθηκαν σε 79 εκλογικά κέντρα.

Η 37χρονη υπερίσχυσε στην κούρσα της διαδοχής του Αβέρωφ Νεοφύτου στην προεδρία του μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου, του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Τον Δημοκρατικό Συναγερμό ίδρυσε το 1976 ο Γλαύκος Κληρίδης, που διετέλεσε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

To άρθρο Η Αννίτα Δημητρίου εκλέχθηκε νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ Κύπρου επικρατώντας του Δημήτρη Δημητρίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *