Η ΑΕΚ δεν θα συμμετάσχει στη Volley League

Διεθνή

Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια την άνοδο στη Volley League, αλλά δεν θα συμμετάσχει στην επαγγελματική Λίγκα λόγω των χρεών της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας (Ε.Σ.Α.Π.) επικοινώνησε με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κι αφού πήρε τη διαβεβαίωση από την Ε.Ε.Α. ότι θα εξεταστούν μόνο οι φάκελοι που θα εγκριθούν και θα αποσταλούν από την Ε.Σ.Α.Π., αποφάσισε να δώσει wild card σε ομάδα που ενδιαφέρεται για να αντικαταστήσει την Ένωση, εφόσον θα πληροί τα κριτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κέρκης Σάμου και ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου είχαν ενδιαφερθεί αρχικά αλλά μένει να φανεί αν μπορούν να επωμιστούν τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η συμμετοχή στο κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα βόλεϊ. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στη Volley League χρειάζεται παράβολο 50.000 ευρώ και εγγυητική επιταγή 150.000 ευρώ.

Ο Φοίνικας Σύρου έπεισε τη Λίγκα ότι θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, γι΄ αυτό θα δοθεί μόνο μια wild card.

Η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε η σημερινή (30/8) έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. και αποφασίστηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  1. Να ενεργοποιηθεί η διαδικασία μιας wild card σε ομάδα που θα καλύψει την 10η θέση του πρωταθλήματος Volley League 2023-24 σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Εντός των ημερών θα συμφωνηθούν οι όροι της διακήρυξης (wild card) με την ΕΟΠΕ και στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο.
  2. Αναβάλλεται η κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League 2023-24 που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα ώστε να δοθεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την wild card. Η κλήρωση θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *