Η Άνοιξη του Ελληνικού Μοτοκρός

Auto

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Μοτοκρός 2023 είχε τον 2ο Αγώνα της χρονιάς στο Αίγιο και οι 100 συμμετοχές δείχνουν ότι η Άνοιξη μπήκε για τα καλά σε αυτή τη μορφή αγώνων που έχει ένα λογικό κόστος και είναι κάτι στο οποίο σχετικά εύκολα μπορείς να προπονηθείς, σε πολλές μικρές ή μεγαλύτερες πίστες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Οι πιτσιρικάδες του Μοτοκρός της κατηγορίας ΜΧ65 που είδαμε σε άλλη ανάρτηση, στις ηλικίες 8-12 χρόνων εντυπωσίασαν, ενώ και η επόμενοι 11-15 χρόνων της ΜΧ85 έκαναν ένα ωραίο αγώνα. Οι κορυφαίοι οδηγοί της ΜΧ1 ήταν και οι ταχύτεροι, με τις γρηγορότερες μοτοσυκλέτες, ενώ στην ΜΧ2 με μικρότερου κυβισμού κινητήρες, ο νεαρός νικητής έδειξε ότι πρέπει να περιμένουμε πολλά από τη νέα γενιά που έρχεται. Τέλος στην πολυπληθέστερη κατηγορία, την ΟΡΕΝ που έγινε μαζί με την Senior, είχαμε ένα σοβαρό ατύχημα στο Β’ σκέλος, αλλά τελικά ευτυχώς χωρίς τις τραγικές συνέπειες που φαινόταν ότι μπορεί να έχει.

Συγκεκριμένα στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση ο Νίκος Μυλωνίδης ακούμπησε το τιμόνι του με αυτό ενός άλλου οδηγού με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο, όμως η μοτοσυκλέτα του έφυγε στον αέρα και προσγειώθηκε στην πλάτη του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο οδηγός μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και την επόμενη υποβλήθηκε σε επέμβαση, γλυτώνοντας τις πολύ σοβαρές συνέπειες που φοβόταν όλοι και οι γιατροί, αρχικά. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Στο Α’ σκέλος της κατηγορίας απολαύσαμε μια φοβερή μάχη μεταξύ του Νεκτάριου Παπαβασιλείου και του Δημήτρη Κεραμιδά, που έδιναν αντίστοιχες μάχες και πριν 20 χρόνια! Νικητής της μάχης ο Νεκτάριος, ενώ ο Δημήτρης που τερμάτισε πίσω του, ήταν και νικητής της κατηγορίας Senior. Στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Χατζής. Στην κατηγορία συμμετείχε ο παππούς αγωνιζόμενου στην ΜΧ65, ο παλαίμαχος Δημήτρης Φωτόπουλος που πήρε την 4η θέση στους Senior, ενώ στην 5η τερμάτισε ο συνεργάτης μας Γιάννης Διατσίδης.

Ο νικητής της ΜΧ2 Κωνσταντίνος Μερκούρης με ΚΤΜ SX125

Στην ΜΧ2 με μοτοσυκλέτες 125 κ.εκ. δίχρονες και 250 κ.εκ. τετράχρονες, έλαμψε το αστέρι του Κωνσταντίνου Μερκούρη που ήρθε φέτος από την ΜΧ85, στην οποία πέρυσι κυριάρχησε με νίκες σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος. Με την ΚΤΜ SX125 έδειξε φοβερή ταχύτητα και σταθερότητα, παρά το ότι φαινόταν να έχει τραυματισμό στο πόδι του. Πολύ καλός και ο Ναπολέων Σαλμάς με Yamaha YZ250, όπως και οι Αλέξανδρος Κατσάβριας και Απόστολος Καραφωτιάς, που πήραν από μια τρίτη θέση σε κάθε σκέλος.

O Μπάκας (29) στη μάχη για το βάθροΟ Ανδρέας Ανδρέου κυρίαρχος του αγώνα

Στην ΜΧ1 ο Πρωταθλητής της ΜΧ300 του 2022, Ανδρέας Ανδρέου με δίχρονη Yamaha YZ250 ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με εξαιρετικούς χρόνους, παρά το ότι δεν είχε πίεση στην πρώτη θέση. Σαφώς ήταν μια καλή προπόνηση ενόψει του Πρωταθλήματος Μοτοκρός. Στο Α’ σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Μπάκας με ΥΖ250 επίσης και τρίτος ο Γιώργος Ηλιόπουλος με Husqvarna TC250, ενώ στο Β΄σκέλος η σειρά στο βάθρο αντιστράφηκε.

Ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος κέρδισε την ΜΧ85

Στην κατηγορία ΜΧ85, με τους 11χρονους έως 15χρονους οδηγούς, ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος με Yamaha YZ85, που πέρυσι είχε ανέβει αρκετές φορές στο βάθρο του Πρωταθλήματος Μοτοκρός, έδειξε πολύ δυνατός και κέρδισε με διαφορά τους Χρήστο Μπάζιο και Γιώργο Χατζάκη που ανέβηκαν μαζί του στο βάθρο.

Γενικά ήταν ένας ωραίος αγώνας – εκτός από το ατύχημα – και με ωραίο κλίμα στα Pits, με συγγενείς και φίλους των αγωνιζομένων και πολλούς θεατές να δίνουν το παρόν, στην μικρή και όμορφη πίστα του Αιγίου.

Ο Γιάννης Διατσίδης λασπωμένος, δίπλα στον αδελφό του Δημήτρη

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *