Ηλεκτρικό Mini Cooper ειδικά τροποποιημένο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, 15:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Mini παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο Cooper SE, ως μέρος του εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Πρόσφατα μάλιστα παρουσιάστηκε και η convertible έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, με την εταιρία να κάνει το επόμενο βήμα και να προσφέρει το όχημα ειδικά τροποποιημένο και έτοιμο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Με τα βοηθήματα οδήγησης και χειρισμού του Mini, ακόμη και όσοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κάτω άκρα τους μπορούν πλέον να οδηγούν πολύ εύκολα.

Η Stefanie Wurst, επικεφαλής της Mini δηλώνει «Θέλουμε όλοι να έχουν το δικαίωμα να χαρούν την οδηγική εμπειρία που προσφέρουν τα Mini μοντέλα, ειδικά στις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις τους».

Το πεντάλ του γκαζιού έχει μεταφερθεί σε μία λεπτή στεφανή πάνω στο τιμόνι την οποία ο οδηγός όσο πιέζει τόσο επιταχύνει το όχημα, ενώ το φρενάρισμα μελέγχεται μέσω ενός χειροκίνητου μοχλού στην κάτω δεξιά πλευρά του τιμονιού. Είναι εύκολα προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή και ανταποκρίνεται ακόμα και σε ελάχιστη πίεση, ενώ τα κλασικά πεντάλ έχουν καλυφθεί για να μην πατηθούν κατά λάθος.

Μάλιστα για να εξοικειωθούν όσοι θέλουν να αποκτήσουν το ειδικά τροποποιημένο Mini Cooper SE, η εταιρεία προσφέρει ένα ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο οδήγησης στο κέντρο BMW and Mini Driving Experience στο Maisach λίγο έξω από το Μόναχο. Το μάθημα περιλαμβάνει πρακτική πέδησης και ελιγμούς αποφυγής σε διάφορες συνθήκες, καθώς και αλλαγές λωρίδας κυκλοφορίας με και χωρίς επιβράδυνση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, 15:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.