Ζωή Ράπτη: Εγκαινίασε το Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ «Νεφέλη» – «Κανείς μόνος στις κρίσεις»

Πολιτική

Τα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας Alzheimer του Πα.Γ.Ν.Η “Νεφέλη”, παρουσία περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων και με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της διασποράς της νόσου Covid19, πραγματοποίησε την Παρασκευή, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Επίσκοπο Κνωσού κκ Πρόδρομο και παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης , ο Βουλευτής Ηρακλείου Μ. Σενετάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σ. Αρναουτάκης, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λ. Μπουρμπουδάκη, ο Δοικητής του Πα.Γ.Ν.Η Γ. Χαλκιαδάκης, ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Δ. Αγαπίου, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Πα.Γ.Ν.Η Σ. Κτενιαδάκης, καθώς και η διεύθυνση και το προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Το Κέντρο Ημέρας «Νεφέλη» αποτελεί μια ολοκληρωμένη δομή διάγνωσης, θεραπευτικής παρακολούθησης, νοητικής ενδυνάμωσης και δημιουργικής απασχόλησης τόσο ασθενών με νόσο Alzheimer ή/και άλλους τύπους άνοιας όσο και ατόμων με ήπιες μνημονικές δυσχέρειες (Ήπια Νοητική Διαταραχή) που απευθύνεται στο Νομό Ηρακλείου. Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετήσει περίπου 950 άτομα στην πρώτη φάση λειτουργίας του προγράμματος.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *