Ζελένσκι: Ζητεί πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των Δυτικών εταίρων για τον πύραυλο στην Πολωνία

Διεθνή


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, 01:24

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την Τετάρτη να δοθεί στους Ουκρανούς εμπειρογνώμονες πρόσβαση σε “όλα τα δεδομένα” που διαθέτουν οι Δυτικοί εταίροι, καθώς και να τους επιτραπεί να επισκεφθούν την τοποθεσία της έκρηξης που προκάλεσε ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

“Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις λεπτομέρειες, το κάθε τι”, υπογράμμισε. “Να γιατί πρέπει οι ειδικοί μας να συμμετάσχουν στο έργο της διεθνούς έρευνας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που διαθέτουν οι εταίροι μας, όπως και (να τους επιτραπεί να μεταβούν) στον τόπο της έκρηξης”, δήλωσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν να αντανακλούν μια αλλαγή της θέσης του Ζελένσκι, ο οποίος επέμενε έως νωρίτερα την Τετάρτη ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος ανήκει στη Ρωσία, αντικρούοντας το ΝΑΤΟ και την Ουάσινγκτον που εκτιμούν πως επρόκειτο για ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.

“Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο πύραυλος αυτός δεν ήταν δικός μας”, είχε δηλώσει τότε ο Ουκρανός πρόεδρος στην τηλεόραση. “Πιστεύω ότι ήταν ρωσικός πύραυλος”.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του δήλωσε ότι “δεν είδε τίποτα που να αντικρούει” την εκτίμηση που διατύπωσε η Βαρσοβία, σύμφωνα με την οποία ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία προερχόταν “κατά πάσα πιθανότητα” από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, 01:24

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *