Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «καλεί» Μασκ – Γιατί θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες

Διεθνή

Η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ενημέρωσε τους βουλευτές των «27» ότι θα καλέσει σύντομα τον Έλον Μασκ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου που αγόρασε πρόσφατα την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Teitter πρόκειται να λάβει πρόσκληση να έρθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και να δώσει εξηγήσεις, είπαν δύο αξιωματούχοι του κοινοβουλίου στο POLITICO.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ενημέρωσε τους κορυφαίους βουλευτές της ΕΕ σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση την Πέμπτη (17/11) ότι θα προσκαλέσει τον Μασκ σύντομα. Η κίνηση έρχεται μετά από αίτημα βουλευτών από τη Φιλελεύθερη ομάδα Renew, δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας.

Ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία και απέλυσε το μισό προσωπικό του Twitter τις τελευταίες εβδομάδες. «Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που υποδηλώνουν ότι τα πρότυπα που εφαρμόζει μέχρι τώρα το Twitter μπορεί να αποδυναμωθούν, σε μια εποχή που η καταπολέμηση της παρέμβασης στις εκλογές, της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους είναι πιο σημαντική από ποτέ», έγραψε η βουλευτής των Φιλελευθέρων Dita Charanzová από την Τσεχία και η Sophie in ‘t Veld από την Ολλανδία, σε μια επιστολή προς τη Μέτσολα στις 8 Νοεμβρίου.

Οι βουλευτές θέλουν να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ο Μασκ στις Βρυξέλλες για να ακούσουν για τα σχέδιά του και να του υπενθυμίσει τους ευρωπαϊκούς νόμους που διέπουν την τεχνολογία. Η Ευρώπη έχει μερικούς από τους αυστηρότερους νόμους περί απορρήτου στη Δύση.

Ένας νέος νόμος για την πάταξη του παράνομου περιεχομένου, γνωστός ως νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες, πιθανότατα θα εφαρμοστεί και στο Twitter από το καλοκαίρι του 2023. Ωστόσο, απομένει να δούμε πώς οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές θα ζητήσουν απο τον Μασκ να λογοδοτήσει.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει την εξουσία να καλέσει στέλεχος εταιρείας. Στο παρελθόν, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mαρκ Ζούκερμπεργκ ήρθε να καταθέσει στις Βρυξέλλες το 2018 σε μια ακρόαση που αποδείχθηκε απογοητευτική. Η πρόσκληση θα μπορούσε να σταλεί μετά τις 24 Νοεμβρίου, όταν κορυφαίοι Ευρωπαίοι νομοθέτες θα συζητήσουν λεπτομέρειες του σχεδίου σε μια συνάντηση, πρόσθεσε αξιωματούχος του κοινοβουλίου.

Πηγή: PoliticoΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *