Ερντογάν: Θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας

Διεθνή

Κλείνοντας για ακόμη μία φορά το μάτι στο εθνικιστικό ακροατήριο της χώρας του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τοποθετήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ανήμερα της έκτης επετείου από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του το 2016, για το όραμά του σχετικά με τη μεγάλη Τουρκία.

Στην ομιλία του στο «Πρόγραμμα μνήμης για την Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας της 15ης Ιουλίου» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας στην πλατεία Σαράτσχανε, ο Ερντογάν χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και τον πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί και μίλησε το τουρκικό όραμα και το χτίσιμο μιας μεγάλης χώρας.

«Θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας του 2053. Θα γιορτάσουμε τη νίκη 1.000 χρόνων μας το 2071. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε τουρκικό έθνος, Δεν υπάρχει επιστροφή από το σημείο που φτάσαμε. Ο πρόγονός μας Μωάμεθ ο Πορθητής είχε πει “Κωνσταντινούπολη, ή θα σε πάρω εγώ ή θα με πάρεις εσύ”. Ο πρόγονός μας, o Αμπτουλχαμίτ Χαν, είπε πει “αυτά τα εδάφη λαμβάνονται με αίμα και δίνονται με αίμα”. Ο Κεμάλ είπε “ή ελευθερία ή θάνατος”. Κι εμείς εδώ σήμερα εδώ λέμε ότι οπωσδήποτε θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.