Επιχείρηση «γοητεία» στη μεσαία τάξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Άνοιγμα στην μεσαία τάξη -στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες- επιχειρεί να κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδοκώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει το κομμάτι των ψηφοφόρων που τον Ιούλιο του 2019 είχαν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να χάσει τις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη Τρίτη (13.04.2021) μέσα από μια διαδικτυακή εκδήλωση ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεδιπλώσουν την πρόταση της Κουμουνδούρου για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Όπως μάλιστα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξη του στο KONTRA, εάν δεν υπάρξει μέριμνα για τα «κορονοχρέη» το 1/3 των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα κλείσουν. «Αυτή η κυβέρνηση που έταξε λαγούς και πετραχήλια στην μεσαία τάξη, τώρα την αποτελειώνει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «το μεγάλο εργαλείο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, ουδέν ευνοϊκό προβλέπει για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Η πρόταση της Κουμουνδούρου  βασίζεται σε τρεις άξονες:

– Ο πρώτος άξονας θα αφορά τη ρύθμιση του χρέους προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, με πρόβλεψη για διαγραφή μέρους του ως και 40%, στα πρότυπα της ρύθμισης χρεών σε 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία του 2019.

– Ο δεύτερος θα περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα ρευστότητας, που έχουν ανάγκη σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να σταθούν στα πόδια τους.

– Ο τρίτος άξονας θα προβλέπει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο, που θα αντικαταστήσει τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα εργασιακά αναμένεται να αποτελέσουν το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η κυβέρνηση κηρύττει τον πόλεμο στην κοινωνία και τους εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «τεθωρακισμένα απέναντι στην εργατική τάξη», με αφορμή τις διαρροές για το εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται μέσα στο Μάιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει έμμεση κατάργηση του 8ώρου, θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

To άρθρο Επιχείρηση «γοητεία» στη μεσαία τάξη από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *