Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές Απριλίου – Τι ισχύει για Μάϊο

Οικονομία

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους για τις αναστολές Απριλίου – Πότε ξεκινούν δηλώσεις για Μάιο. 

Αντίστροφη μέτρηση για να πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς των δικαιούχων εργαζομένων το ποσό των 534 ευρώ για τις αναστολές του Απριλίου.

Το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Ως εκ τούτου, για όσους βρίσκονται σε αναστολή τον μήνα Απρίλιο, το επίδομα αναμένεται να πληρωθεί γύρω στις 10 Μαΐου.

Τι ισχύει για τις αναστολές Μαΐου

Την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 12:00 ανοίγει το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για να υποβάλουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις αναστολής εργασίας τους για τον μήνα Μάιο.

Για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

Από 13 Μαΐου 2021 οι επιχειρήσεις εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα μπορούν να βγαίνουν σε αναστολή και να λαμβάνουν το επίδομα 534 ευρώ μόνο εργαζόμενοι που εργάζονται τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα.

Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους που βγαίνουν σε αναστολή η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εφεξής οι εργοδότες-επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας μόνο για εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνται κατ’ ελάχιστον 4 ώρες ημερησίως. Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι το πεδίο της σχετικής ρύθμισης θα καταλαμβάνει όσους έχουν προσληφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ – Ξεκινούν κλινικές δοκιμέςΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *