Επέκταση σε Ευρώπη και Ασία για το Kariera.gr

Οικονομία

Στη δημιουργία ενός διεθνούς ομίλου με άμεση παρουσία σε 10 χώρες σε Ευρώπη και Ασία προχωρά η Καριέρα Α.Ε., γνωστή κυρίως για την ιστοσελίδα kariera.gr, η οποία ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά των επιχειρήσεων της CareerBuilder L.L.C σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημιουργώντας το Kariera Group.

Τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η CareerBuilder ήταν η εταιρεία που είχε αγοράσει το 100% του kariera.gr το 2007 σε μία από τις πρώτες εξαγορές ελληνικής startup από ξένη πολυεθνική.

Το kariera.gr είχε ιδρυθεί το 1997 από τον Θεόφιλο Βασιλειάδη και τον Φάνη Ρήγα. Το 2020 επιχείρηση εξαγοράστηκε, γυρίζοντας σε ελληνικά χέρια, από τον Θεόφιλο Βασιλειάδη, έναν από τους δύο ιδρυτές του, και τους αδελφούς Στέφανο και Αριστοτέλη Παντελιάδη. Για να προχωρήσει τώρα σε νέα συμφωνία με τον όμιλο της CareerBuilder.

Χτίζοντας πάνω στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μέσω της συνεργασίας με περισσότερες από 15.000 εταιρείες που αναζητούν προσωπικό, το Kariera Group επεκτείνει, με τη συγκεκριμένη εξαγορά, την παρουσία του προσφέροντας διευρυμένες λύσεις σε διεθνές επίπεδο, καθώς θα αξιοποιεί πλέον τα 15 νέα sites εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία και θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικές χώρες.

Το Kariera Group στη νέα του μορφή θα έχει πάνω από 300 εργαζομένους, γραφεία σε 10 πόλεις και ενοποιημένο κύκλο εργασιών που θα προσεγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για το 2023.

Η εξαγορά αυτή αποτελεί την τελευταία μίας σειράς κινήσεων με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου με διεθνή παρουσία. Το 2021 το επενδυτικό σχήμα εξαγόρασε την εταιρεία Human Factor, που παρέχει software διαχείρισης προσωπικού, και το 2022 τη Workathlon που εξειδικεύεται στις ανάγκες των εργοδοτών του τουριστικού κλάδου.

Από το 2020 η Καριέρα Α.Ε. έχει τριπλασιάσει τα έσοδά της στην Ελλάδα και τετραπλασιάσει τον αριθμό απασχολουμένων σε αυτή, ενώ οι επενδύσεις ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν μια νέα, τεχνολογικά προηγμένη πλατφόρμα και εξειδικευμένο προσωπικό

Ο στόχος είναι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Kariera Group να γίνει παγκόσμιος παίκτης στον κλάδο της τεχνολογίας με την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών και συνολικών λύσεων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού σε εργοδότες που θέλουν να ξεχωρίσουν. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν κορυφαία sites εύρεσης εργασίας, υπηρεσίες Executive Search και Recruiting, εκδηλώσεις με φυσική ή virtual παρουσία όπως οι Ημέρες Καριέρας, παροχή δεδομένων σχετικά με την εργασία, υπηρεσίες Upskilling/Reskilling, δημιουργία communities ταλέντου, Employer Branding, Software Διαχείρισης Προσωπικού κ.ά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συναρπαστική εξέλιξη και τη δημιουργία του Kariera Group», δήλωσε ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

«Σε μια εποχή όπου το remote working, η τεράστια ανάγκη για επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και η διεθνής κινητικότητα του ταλέντου δυσκολεύει τους εργοδότες παγκοσμίως στο να εντοπίσουν το ιδανικό για αυτούς προσωπικό, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο συνδυάζοντας την πρόσβαση σε προσωπικό από 10 χώρες με μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογική καινοτομία της πλατφόρμας εύρεσης και διαχείρισης προσωπικού που προσφέρει το Kariera Group».

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, ο κος Στέφανος Παντελιάδης δήλωσε: «με μεγάλη περηφάνια συμμετέχουμε με τον αδερφό μου στο επόμενο βήμα της Καριέρα ΑΕ. Αναλαμβάνουμε την επένδυση που απαιτεί η εξαγορά και προσφέρουμε την εμπειρία ενός μεγάλου ομίλου για να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που αντιλαμβάνεται τόσο τις ανάγκες των εργαζομένων, όσο και των επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις εργασίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ιδέα εξαγοράς της Καριέρα, που πρωτοσυζητήθηκε με το Θεόφιλο σε ένα συνέδριο στο Βανκούβερ το 2017, οδηγεί σήμερα στη δημιουργία ενός ελληνικού ομίλου με αποτύπωμα σε πολλές χώρες και δραστηριότητα στον τόσο ενδιαφέροντα και κρίσιμο τομέα του ανθρώπινου δυναμικού».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *