Ενθουσιασμός και συγκίνηση στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

Με μεγάλο ενθουσιασμό, συγκίνηση και την υπόσχεση ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει σημείο αναφοράς για τον επιστημονικό διάλογο μεταξύ διαφορετικών αντικειμένων και ειδικοτήτων, ανάμεσα σε επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή (17/07/2022), το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο.

Περισσότεροι από 220 επιφανείς Έλληνες επιστήμονες της διασποράς βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ιατρικής του Α.Π.Θ. και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, να εκπροσωπήσουν την ελληνική ομογένεια από όλες τις άκρες του κόσμου και να δημιουργήσουν πολιτιστικούς και επιστημονικούς δεσμούς, τόσο μεταξύ τους όσο και με την επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας. Το Συνέδριο, μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας και του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου «Aristotle Medical Forum», από την Παρασκευή (15/07/2022) έως την Κυριακή (16/07/2022) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την έναρξη του Συνεδρίου σηματοδότησε η υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης για το «Αριστοτέλειο Κέντρο Ανθρώπινης Ανάπτυξης», το οποίο θα δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασιών κυρίως με τις Ελληνικές Κοινότητες, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και τα τοπικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Βορείου και της Υποσαχάριας Αφρικής, στις οποίες διαβιοί ελληνική ομογένεια σε δύσκολες συνθήκες. Το Κέντρο θα χορηγεί υποτροφίες σε ομογενείς και άλλους πολίτες από τις εν λόγω χώρες ώστε να σπουδάσουν στο Α.Π.Θ., θα ενισχύει νέους επιστήμονες, ιατρούς, ιερείς και δασκάλους ώστε να μεταβούν στις χώρες αυτές και να παραμείνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υλοποιώντας δράσεις, έργα και προγράμματα του Κέντρου.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.