Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: Εφικτή η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου με click in shop

Οικονομία

Η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο click in shop είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί άμεσα και να αφορά το σύνολο του λιανεμπορίου και όχι μόνο συγκεκριμένους κλάδους, δεδομένου ότι αποτελεί κρίσιμο παράγοντα βιωσιμότητας για όλους.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας τονίζοντας ότι «η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τη μορφή του click away όπως επιστημονικώς διαπιστώθηκε, συνεισφέρει μόνο 4% στην υγειονομική επιβάρυνση, ενώ το click in shop μόνο 5%, ενώ ο περιορισμός της κινητικότητας στο δημόσιο χώρο μπορεί τεκμηριωμένα πλέον να αποφευχθεί με αυστηρή θέσπιση γεωγραφικών κριτηρίων για τις μετακινήσεις».

Δεδομένων των επιστημονικών αποδείξεων, την έως σήμερα εμπειρία λειτουργίας του λιανικού εμπορίου αλλά και την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις, πρέπει υγειονομικοί επιστήμονες και κυβέρνηση να σταθμίσουν τα πραγματικά δεδομένα και να λάβουν τη βέλτιστη απόφαση για το σύνολο της κοινωνίας, καταλήγει ο Σύλλογος.

Αναστασόπουλος: Ένας στους τρεις θα κάνουν απολύσεις

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για το αν και πώς θα ανοίξει η αγορά ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την άμεση επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς δεδομένου όπως αναφέρει ότι «οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι οικονομικές συνθήκες το επιβάλουν».

Το CNN Greece μίλησε με τον πρόεδρου του ΣΑΕ & ΕΠΕ κ. Σίμο Αναστασόπουλο για τις συνθήκες τις αγοράς αλλά και για την επόμενη μέρα.

Ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει ότι η απώλεια για το εθνικό εισόδημα από την πανδημία εκτιμάται στα 20 δισ. ευρώ και τονίζει ότι μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα η κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει την εργασία τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος απωλειών μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας αλλά και λουκέτων.

Αναστασόπουλος: Ζημιά 5 δισ. από το β’ κύμα της πανδημίας – Ένας στους τρεις θα κάνουν απολύσεις

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *