Ελληνοτουρκικά: Η «απόβαση» Φλώρου – Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ και οι αντιδράσεις της Άγκυρας

Πολιτική

Ο νέος γύρος της όξυνσης που ξεκινά η Άγκυρα, τόσο με το ρητορικό ξέσπασμα του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όσο και με την προκλητική απεικόνιση της τουρκικής επικράτειας από τον εθνικιστή εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συμπίπτει χρονικά με τα επιπλέον βήματα στην εμβάθυνση της ελληνο-αμερικανικής συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που πραγματοποιούνται τα προσεχή εικοσιετράωρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα τουρκικά «ραντάρ» είναι στραμμένα στις εξελίξεις που αναμένεται να δρομολογήσουν τα ταξίδια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού οπλοστασίου με το DNA της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας.

Τα δεδομένα της συγκυρίας, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, παρά τους αρχικούς πανηγυρισμούς, δυσχεραίνουν τη θέση της τουρκικής ηγεσίας. Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, την ώρα που η Άγκυρα πασχίζει για να υπερβεί τον σκόπελο του Κογκρέσου των ΗΠΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναβάθμιση του στόλου των F-16 στην έκδοση Viper, η ελληνική πλευρά θα ισχυροποιεί τις βάσεις για την ένταξη των F-35 στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.