«Ελεγχόμενες εκρήξεις» στη Νέα Αγχίαλο θυμίζουν στους κατοίκους ότι δεν έχουν πάρει καμία αποζημίωση ακόμα!

Auto

Γράφει η Γιάννα Μυράτ

Από το πρωί η Νέα Αγχίαλος στο Βόλο σείεται και τα τζάμια τρίζουν, φέρνοντας στους κατοίκους της μνήμες από τις μέρες αγωνίας που πέρασαν τον καλοκαίρι, όταν οι φωτιές που έφτασαν στις αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας προκάλεσαν εκρήξεις των πυρομαχικών, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ακολούθησαν η πρώτη πλημμύρα, και μετά η δεύτερη, για να προσθέσουν νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Η διοίκηση της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε κάνει ήδη γνωστό ότι από σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν ελεγχόμενες εκρήξεις για την καταστροφή μη εκραγέντων πυρομαχικών εντός της περιοχής πυρομαχικών της 111 ΠΜ, στη θέση «Καράμπα».

Ανέφερε μάλιστα, ότι εφιστάται η προσοχή όλων για την λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και κυρίως ο αποκλεισμός και η εκκένωση της περιοχής (ζώνη ασφαλείας) και εκτός της περιοχής «Καράμπα» και σε απόσταση 1.000 μέτρων περιμετρικά των μη εκραγέντων πυρομαχικών. Επίσης απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η πρόσβαση/είσοδος εντός της επικίνδυνης περιοχής, πέραν των πυροτεχνουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο οι «ελεγχόμενες εκρήξεις» θύμισαν ότι… «ελεγχόμενες αποζημιώσεις» δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, παρά τις υποσχέσεις ότι θα δοθούν άμεσα.

Δυόμιση μήνες μετά, κανένας δικαιούχος δεν έχει λάβει καμία αποζημίωση, παρά το γεγονός ότι προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά που είχε ζητήσει ο Δήμος. Επιπλέον, η ενημέρωση είναι σχεδόν μηδενική για το πότε θα καταβληθούν επιτέλους τα χρήματα.

Πολλοί επιχειρηματίες είναι πλέον σε απόγνωση και… καθόλου «ελεγχόμενη», αφού ούτε τις ζημιές μπορούν να αποκαταστήσουν, ούτε και να είναι συνεπείς προς τους εργαζόμενους τους!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *