Εκλογές 2023: «Ψηφίζετε ΝΔ, έχετε πρωθυπουργό Μητσοτάκη – Από την άλλη, ένα τοπίο στην ομίχλη»

Πολιτική

«Έχουν μείνει πέντε μέρες μέχρι τις εκλογές, θα χρειαστεί να κάνουμε γερό φίνις, είμαστε καλοί μαραθωνοδρόμοι αλλά είμαστε και καλοί στο σπριντ. Γιατί θέλω το βράδυ της 21ης Μαΐου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τη βούληση του ελληνικού λαού, σε ποιον θα εναποθέσουν την ευθύνη της διακυβέρνησης: στη Νέα Δημοκρατία, στη μεγάλη μας παράταξη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε συγκέντρωση πολιτών στον Πειραιά ενόψει των εκλογών.

«Είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου. Διότι εδώ ψηφίζετε ΝΔ και ξέρετε: ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία, έχετε πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Από την άλλη, ένα τοπίο στην ομίχλη. Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα αβεβαιότητα, ούτε αστάθεια, ούτε χρειάζεται πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλον, αντί να δουλεύουμε για το καλό και την προκοπή της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Οι εκλογές οι οποίες έρχονται έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την οικονομία, για την υγεία, για την παιδεία, για τις συντάξεις, αλλά έχουν τεράστια σημασία και για το τι θα γίνει στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής. Προσωπικά ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση της Τουρκίας αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που κρατήσαμε τη χώρα ισχυρή, που επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, που χτίσαμε συμμαχίες από τον Κόλπο μέχρι την ‘Απω Ανατολή και από την Ευρώπη μέχρι το Κογκρέσο», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα πρέπει οι πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή να αναλογιστούν ότι ψηφίζουν για κυβέρνηση και για πρωθυπουργό που πρέπει να κρατήσει σταθερό και ασφαλές το σκάφος της χώρας σε ταραγμένα νερά και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη μας παράταξη», προσέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η παιδεία γίνεται ψηφιακή

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο Πειραιά, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας, Βιολογίας και Γεωλογίας – Γεωγραφίας που έγιναν με τη βοήθεια νέου διαδραστικού πίνακα, ενός εκ των 36.000 και πλέον πινάκων που θα τοποθετηθούν σε όλες τις τάξεις δημόσιων σχολείων από την Ε’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων, πρόγραμμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί μέρος της ευρύτερης κυβερνητικής στρατηγικής για την ψηφιοποίηση της σχολικής εκπαίδευσης, με στόχο τη βελτίωση του μαθήματος, την αναβάθμιση του ενδιαφέροντος των παιδιών και την ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, ο αριθμός των ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία της χώρας έχουν αυξηθεί από 4.000 πριν την πανδημία σε περισσότερες από 70.000 σήμερα, οι σχολικές μονάδες εξοπλίζονται με 177.000 σετ ρομποτικής και σχεδόν το 75% των δημόσιων σχολείων έχουν ταχεία ή υπερταχεία σύνδεση στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *