Εκλογές Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας – Τα παρατράγουδα στις κάλπες

Διεθνή

Εκλογές Τουρκία: Ο γενίτσαρος, οι ασθενείς και άλλες ιστορίες

Ο επικεφαλής της ανώτατης εκλογικής αρχής της Τουρκίας ήρε την απαγόρευση μετάδοσης αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν εκλογικά αποτελέσματα με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Από τις εκλογές στην Τουρκία που συγκεντρώνουν πάνω τους τα βλέμματα του κόσμου δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα. Άλλος πήγε με το άλογο, άλλος με στολή ενώ άλλον τον πήγαν σε φορείο.

Οι κάλπες έκλεισαν περί τις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με την συμμετοχή να κινείτεια σε υψηλά επίπεδα και να αγγίζει το 90%,

Τα παρατράγουδα

Το βραβείο ίσως το παίρνει ο 33χρονος Bişgin που σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το πρακτορείο Anadolu, πήγε στο εκλογικό κέντρο πάνω σε άλογο και ντυμένος γενίτσαρος…

«Ήθελα να γιορτάσω» είπε ο Τούρκος ψηφοφόρος, σημειώνοντας ότι οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Και επέλεξε να πάει με το άλογό του (σ.σ. είναι και προπονητής ιππασίας) για να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Σημειωτέον, ότι δεν ήταν ο μόνος που πήγε να ψηφίσει με παραδοσιακή στολή…

Σε άλλη περίπτωση, εντύπωση προκαλεί, ο άνδρας που πήρε το… τραπέζι του ανά χείρας για να πάει να ψηφίσει αλλά και ένα ζευγάρι, γαμπρός και νύφη, που και το γάμο δεν έχασαν αλλά ούτε και την ψήφο!

Άλλοι, πάλι, δεν πήγαν μόνοι τους, καθώς τους πήγαν σηκωτούς με το φορείο από το νοσοκομείο στο εκλογικό κέντρο.

Άλλοι, πήγαν παρόλο που έπρεπε να έχουν μαζί τους φιάλη οξυγόνου εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Κι άλλους δεν τους… άφησαν, όπως ένας νεαρός που κλείδωσε τον πατέρα του στο σπίτι!

Πολλοί ήταν και οι ψηφοφόροι που παρά τα 100+ χρόνια τους, δεν το έβαλαν κάτω και βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο όπου επρόκειτο να ψηφίσουν. Μια ψηφοφόρος, 114 ετών, δεν έκρυψε ότι προσεύχεται για τον Ερντογάν.

Ο οποίος, όταν πήγε να ψηφίσει με τη σύζυγό του, Εμινέ, έβαλε και το χέρι στην τσέπη για να μοιράσει λεφτά…. Καθώς περίμενε στην ουρά για να έρθει η σειρά του να ψηφίσει, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να μοιράζει λίρες σε παιδάκια!

Ο Κιλιτσντάρογλου δεν έκανε κάτι αντίστοιχο όταν πήγε να ψηφίσει, αλλά οι ψηφοφόροι του προκάλεσαν αίσθηση με μια συμβολική κίνηση. Τι έκαναν; Χτυπούσαν πολύ δυνατά τη σφραγίδα και με αυτόν τον τρόπο στέλνουν το έστελναν ότι ψήφισαν τον μεγάλο αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μόλις τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αντελήφθησαν τι συνέβη προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, ενώ ο ίδιος δε δίστασε να τους επιτεθεί, χτυπώντας τους.

Ξύλο «έπεσε» και στην πόλη Νίσιβις στην επαρχία Σιρνάκ, όταν μέλη κόμματος προσπάθησαν να ανοίξουν την κάλπη. Η εφορευτική επιτροπή προσπάθησε να τον αποτρέψει με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Ο Λατόφ Οζέλ περιφερειάρχης και μέλος AKP εμφανίστηκε στο εκλογικό κέντρο με τους μπράβους του και άρχισε να παρενοχλεί την εφορευτική επιτροπή,εμποδίζοντας το απόρρητο της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές Τουρκία: Φοβάται νοθεία ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα Ερντογάν έναντι Κιλιτσντάρογλου «δείχνει» η πρώτη καταμέτρηση

Εκλογές Τουρκία: Ψήφισε ο πιο ψηλός άντρας του κόσμου

Εθνικές Εκλογές 2023Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *