Εκλογές στην Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις «βγάζουν» νικητή τον Ερντογάν

Διεθνή

Λίγο πριν προσέλθουν στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο, οι δημοσκοπήσεις «βγάζουν» νικητή τον Ερντογάν

Οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στην Τουρκία «δίνουν» νικητή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, υπάρχει ανησυχία στους επενδυτές για την οικονομική πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η τουρκική λίρα κατρακύλησε σε νέο ιστορικό χαμηλό ξεπερνώντας τα 20 δολάρια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο ημέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία, οικονομολόγοι και επενδυτές αναλύουν τη σοβαρή πιθανότητα να επανεκλεγεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τιμόνι της χώρας. Γι’ αυτό και είναι έκδηλη η ανησυχία τους, ότι θα συνεχίσει τις ανορθόδοξες πρακτικές του.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του οικονομολόγου της εταιρείας DINAMIK INVESTMENT, Ενβέρ Ερκάν, τονίζει πως «εκτός από το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών, περισσότεροι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερα πλήγματα για τη λίρα στο μέλλον, επειδή και οι δύο οικονομικές πολιτικές που η Λαϊκή Συμμαχία του κ. Ερντογάν ή η Εθνική Συμμαχία του κ. Κιλιντσντάρογλου θα εφαρμόσουν πολλές προκλήσεις στον μετασχηματισμό της οικονομίας».

Σχετικές ειδήσεις

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Τουρκία: Απαγόρευσαν τα προπαγανδιστικά SMS του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές στην Τουρκία: Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν – «Είσαι ψεύτης»

Εθνικές Εκλογές 2023Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *