Εκκενώθηκε κατάληψη στην Πολυτεχνειούπολη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Επιστήμη & Τεχνολογία

Επέμβαση σε κατάληψη στην Πολυτεχνειούπολη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πραγματοποίησε η αστυνομία προχωρώντας σε εκκένωσή της μετά από 20 χρόνια. Μέσα στο χώρο της κατάληψης βρέθηκαν μεταξύ άλλων κράνη και κοντάρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα, πρωινές ώρες, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εκκένωσε κατειλημμένο χώρο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο χώρος αποδόθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής μετά από είκοσι περίπου χρόνια. Το υλικό που βρέθηκε εντός της κατάληψης εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Άμεσης  Δράσης, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ της ΔΡΑΣΗ και της Ο.Π.Κ.Ε..

Από τις έρευνες που έχουν μέχρι τώρα ολοκληρωθεί, βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, αφίσες και πανό. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει σχετικά:

«Χώρος του ΕΜΠ, ο οποίος ήταν κατειλημμένος και είχε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, εκκενώθηκε και παραδόθηκε μετά από περίπου 20 χρόνια στον Κοσμήτορα της Σχολής.

Οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας.

Η πολιτική βούληση και η κοινωνική απαίτηση για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ισχυρές και πιο επίκαιρες από ποτέ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ισχυροποίησης των πανεπιστημίων μας στο διεθνή ανταγωνισμό».

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *