Εθνική Ασφαλιστική: Στηρίζει την «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών»

Οικονομία

Την «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών» (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) στηρίζει έμπρακτα η Εθνική Ασφαλιστική αναλαμβάνοντας την επιχορήγηση των ασφαλίστρων των επιχειρησιακών οχημάτων της.

Η «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών» είναι ένας εθελοντικός σύλλογος διάσωσης, που απαριθμεί σήμερα 19 ενεργές διασωστικές ομάδες ανά την Ελλάδα, όλες εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συνολικά 550 ενεργά μέλη.

Οι ομάδες αυτές, ειδικά στις περιπτώσεις καταστροφών ή εκτάκτου ανάγκης, συνεργάζονται υπό το συντονισμό της εκάστοτε Περιφέρειας, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. φροντίζει να παρέχει ένα πλήρες και τακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στους εθελοντές της προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενο κάλεσμα από τους αρμόδιους φορείς.

Η EΠ.ΟΜ.Ε.Α. είναι ιδρυτικό μέλος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EVOLSAR, στο πλαίσιο του οποίου εκπονούνται τόσο πανευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης όσο και ειδικές ασκήσεις διάσωσης.

Σημειώνεται ότι, οι «Επίλεκτες Ομάδες Ειδικών Αποστολών» έχουν ως σκοπό την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών και της φύσης, τη διοργάνωση αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Η Εθνική Ασφαλιστική με την υποστηρικτική της δράση προς την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσήλωσή της στην έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *