Είπε κανείς ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν ψυχή; Η Hyundai «πυροβολεί» με το νέο RN22e των 585 ίππων.

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, 12:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Hyundai αποτελεί ίσως την αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία και όλα δείχνουν πως συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Σήμερα, η κορεατική μάρκα ανακοίνωσε δύο νέα εντυπωσιακά concepts που σηματοδοτούν το μέλλον των οχημάτων επιδόσεων της.

Το πρώτο, που ονομάστηκε RN22e, είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό τέρας με περίπου 585 ίππους και 740 Nm ροπής που βασίζεται στην γνώριμη πλέον πλατφόρμα E-GMP. Με μπαταρία 77.4 kWh είναι κατασκευασμένο στο αμάξωμα του επερχόμενου Ioniq 6 και έρχεται με μόνιμη τετρακίνηση έχοντας από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει την κατανομή ροπής.  

«Το νέο κεφάλαιο ηλεκτροκίνησης υψηλών επιδόσεων αναπτύσσεται συστηματικά και θα επιδιώξουμε αυτόν τον στόχο χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητά μας, την τεχνογνωσία μας στη μηχανική και το ανταγωνιστικό μας πνεύμα», δήλωσε ο Till Wartenberg, Αντιπρόεδρος της N Brand Management της Hyundai.

Ακόμη, το RN22e προσπαθεί να προσφέρει λίγη από την αγριότητα που μπορεί να λείπει από τα EV. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιεί το N Sound+, το οποίο παράγει ήχο από τα εσωτερικά και εξωτερικά ηχεία, για μια δυναμική αίσθηση οδήγησης. Η Hyundai φτάνει ακόμη και στο σημείο να προσθέτει ψεύτικους κραδασμούς αλλαγής ταχυτήτων ενώ αναφέρει πως το μοντέλο μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% σε μόλις 18 λεπτά. 

Παράλληλα αναπτύσσεται και το Hyundai N Vision 74 το οποίο αποτελεί ένα υβριδικό σύνολο με σύστημα κυψελών υδρογόνου αλλά και μία μπαταρία. Η συνολική ιπποδύναμη φτάνει τα 680 άλογα και τα 900 Nm ροπής ενώ η αυτονομία του ξεπερνά τα 600χλμ. 

Όλα δείχνουν πως τα N μοντέλα βρήκαν στην ηλεκτροκίνηση το κομμάτι που θα τα μετατρέψει από δυνατά μοντέλα σε “τέρατα” ταχύτητας. 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, 12:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.