Δωρεάν μάσκες και τεστ για τον κορονοϊό στη Νέα Ζηλανδία, μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων 

Διεθνή

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το νέο κύμα της πανδημίας, η Νέας Ζηλανδίαςκυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι θα παρέχει δωρεάν στους πολίτες μάσκες και τεστ για τον κορονοϊό. Ανησυχία έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση ων ασθενών με COVID-19 και γρίπη, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. 

Στη Νέα Ζηλανδία, τις δύο τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων covid-19 και οι αρχές προβλέπουν ότι το τρέχον κύμα που οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού θα είναι χειρότερο από το πρώτο. Τα νοσοκομεία ήδη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την εισροή των ασθενών, με τις ουρές αναμονής να μεγαλώνουν και αρκετά προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνδυασμός της έξαρσης των κρουσμάτων covid και των νοσηλειών, το χειρότερο κύμα γρίπης στην πρόσφατη ιστορία και οι απουσίες προσωπικού ασκούν μεγάλη πίεση τόσο στους υγειονομικούς όσο και στο σύνολο του συστήματος υγείας», δήλωσε η Αΐσα Βεράλ υπουργός αρμόδια για την αντιμετώπιση της covid-19.

Η Νέα Ζηλανδία, μια χώρα με πληθυσμό 5,1 εκατομμύρια, κατέγραψε 11.382 νέα κρούσματα σήμερα, ενώ 765 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η Νέα Ζηλανδία κάποτε θεωρούνταν υπόδειγμα στη διαχείριση της πανδημίας καθώς μέχρι τα τέλη του 2021 είχε σχεδόν γλιτώσει από την covid-19 αφού είχε κλείσει τα σύνορά της. Όμως η κυβέρνηση αναθεώρησε την πολιτική μηδενικής covid νωρίτερα φέτος, αφού οι περισσότεροι Νεοζηλανδοί εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού.

Η Βεράλ σημείωσε ότι, αν και πλέον δεν είναι εφικτό η χώρα να επιστρέψει στην πολιτική μηδενικής covid, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα, να υποβάλλονται σε τεστ και να απομονώνονται όταν εκείνοι ή κάποιος από το περιβάλλον τους βρίσκεται θετικός στον ιό.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας παρέχει δωρεάν μάσκες και τεστ, ενώ επιτρέπει στα φαρμακεία να πωλούν φάρμακα για την αντιμετώπιση της covid και επεκτείνει τα κριτήρια για τους ασθενείς που μπορούν να λάβουν αντιιική θεραπεία.

«Τώρα δεν είναι η ώρα να σταματήσουμε να φοράμε μάσκες. Τα στοιχεία μάς δείχνουν ότι αν φοράμε μάσκα μειώνεται στο μισό η πιθανότητα να μολυνθούμε από covid-19. Επίσης μας προστατεύει από τη γρίπη και άλλες ασθένειες, οπότε αν δεν φοράτε μάσκα για εσάς, σας παρακαλώ φορέστε για χάρη των υγειονομικών», υπογράμμισε η Νεοζηλανδή υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To άρθρο Δωρεάν μάσκες και τεστ για τον κορονοϊό στη Νέα Ζηλανδία, μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.