Δραγασάκης: Να αποσυρθούν απειλές για διαγραφές – Απειλείται η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

«Εδώ που έχουμε φτάσει, προέχει το γεγονός ότι πλέον απειλείται η ίδια η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ, αν οι εξελίξεις αφεθούν στη δυναμική που έχουν λάβει», αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης σε δήλωση του «για την υπέρβαση της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να δούμε την κατάσταση με ειλικρίνεια και ευθύνη και να αναζητήσουμε διεξόδους», προσθέτει.

Στη μακροσκελή δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξελισσόταν από καιρό -με συλλογική μας ευθύνη- αλλά παροξύνθηκε μετά την πρόσφατη εκλογή της νέας ηγεσίας, επηρεάζει ευθέως τόσο τη θέση του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση στο κομματικό σύστημα όσο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα γενικότερα».

Σημειώνει ότι «η διαλυτική συνθήκη που έχει διαμορφωθεί, με την οξεία και χωρίς όρια εσωκομματική πόλωση και τη διάχυτη ρευστότητα, πυροδοτεί κεντρόφυγες τάσεις και δυναμικές διάσπασης…».

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει να ανταποκριθεί στον ρόλο του, θα πληγεί συνολικά». Υπογραμμίζει ότι χρειάζεται επειγόντως αλλαγή κλίματος και δημόσιας εικόνας και ότι ως προς αυτό είναι «επείγουσα ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση συνθηκών στοιχειώδους αμοιβαίας εμπιστοσύνης, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε λίγους μήνες θα διεξαχθούν οι εξαιρετικά κρίσιμες, από πολιτική άποψη, ευρωεκλογές».

Αναφέρει ειδικότερα ότι «ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να είναι η απόσυρση όλων των αιτημάτων και των απειλών για διαγραφές στελεχών και αντίστοιχα η μεταφορά τού διαλόγου και της αντιπαράθεσης πολιτικών απόψεων από τα ΜΜΕ στα όργανα του κόμματος».

Προσθέτει ότι «η νέα ηγεσία πρέπει να ”πλαισιωθεί” από τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος αντί να στηρίζεται σε φορείς απόψεων που είναι μειοψηφικές στο κόμμα και τραυμάτισαν επανειλημμένα τη δημόσια εικόνα του».

Τονίζει ότι «η λειτουργία των οργάνων πρέπει να αποκατασταθεί και να γίνει πυκνή ώστε να λειτουργήσουν ως τα αποκλειστικά κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Επιπλέον αναφέρει ότι πρέπει «να γίνει σεβαστό ότι το υφιστάμενο Καταστατικό και οι συνεδριακές αποφάσεις αποτελούν το δεσμευτικό πολιτικό πλαίσιο για όλον τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή του πορεία» και υποστηρίζει ότι «αν είχε συμβεί αυτό, δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή προβληματική κατάσταση».

Ο κ. Δραγασάκης «θυμίζει» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε και πέτυχε σημαντικούς στόχους διότι επέλεξε τον δρόμο της ”ενότητας με διαφορετικότητα” και ξεπερνούσε τις δυσκολίες του με προωθητικές συνθέσεις, χωρίς να αποκόπτεται από τους στρατηγικούς στόχους του». Σημειώνει καταληκτικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπερβεί και τη σημερινή κρίση του, προχωρώντας στις αλλαγές και τους μετασχηματισμούς που οι συνθήκες της εποχής μας απαιτούν, αν μείνει πιστός στις αρχές του, σταματήσει η στοχοποίηση εσωτερικών εχθρών και αξιοποιήσει τη συσσωρευμένη γνώση και πείρα του».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *