Διπλό «χαστούκι» σε Τούρκο δημοσιογράφο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική

Ο Τούρκος δημοσιογράφος προσπάθησε να αποσπάσει καταδίκη της Ελλάδας για την Λιβύη όμως ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, τον αποστόμωσε.

Όσο κι αν προσπάθησε Τούρκος δημοσιογράφος να εκμαιεύσει από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάποιες λέξεις καταδίκης της Ελλάδας σχετικά με το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη, δεν τα κατάφερε. Η απάντηση του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, ήταν αποστομωτική.

Όπως τόνισε ο Πατέλ, οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο εταίρο και έναν σύμμαχο κλειδί στο ΝΑΤΟ που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας.

Παρόλο που ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει το περιστατικό, κατά το οποίο ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να αποβιβαστεί στην Τρίπολη προκειμένου να μην συναντήσει την Λίβυα υπουργό Εξωτερικών και στη συνέχεια μετέβη στην Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ, ο Τούρκος δημοσιογράφος επανήλθε ζητώντας να μάθει εάν είναι σύμφωνο με την πολιτική των ΗΠΑ το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τον Χαφτάρ και όχι την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ωστόσο, και σε αυτή την ερώτηση ο Βεντάντ Πατέλ επανέλαβε την ίδια απάντηση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βοηθά τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε, «αυτό που απλώς θα έλεγα, καθώς δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αντίδραση να προσφέρω, είναι ότι η Ελλάδα είναι ένας απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην προστασία της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αλλά και βοηθώντας τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην άμεση περιοχή της Μεσογείου όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ:«Απίστευτα ανησυχητικές» οι αναφορές από την Πολωνία

«Χαστούκι» και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν για το ψευδοκράτοςΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *