Διάγγελμα Μπάιντεν μετά την κατάρρευση δύο τραπεζών: «Θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις»

Διεθνή

Να καθησυχάσει τους Αμερικανούς μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank προσπάθησε μέσω διαγγέλματος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να ανασάνουν πιο εύκολα ξέροντας ότι θα μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι καταθέσεις των πελατών θα διασφαλιστούν: «Θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους από σήμερα. Αυτό περιλαμβάνει και τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν καταθέσεις σε αυτές τις τράπεζες και πρέπει να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να καταβάλουν μισθούς και να παραμείνουν ανοικτές για επιχειρήσεις». Επισήμανε εξάλλου πως δεν θα υπάρχουν απώλειες για τους φορολογούμενους. «Τα χρήματα θα προέλθουν από τα χρήματα που καταβάλουν οι τράπεζες στην Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων».

Προανήγγειλε επίσης ότι θα καρατομηθούν οι διοικήσεις των τραπεζών… «Αν μια τράπεζα ελέγχεται πλέον από την FDIC (σ.σ. Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων), οι άνθρωποι που “τρέχουν” αυτήν την τράπεζα δεν θα πρέπει να εργάζονται εκεί πλέον. Κανείς στην προεδρία μου δεν είναι υπεράνω του νόμου».

 

Στην συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε… «Θα ζητήσω από το Κογκρέσο και τους αρμόδιους για τη ρύθμιση του τραπεζικού συστήματος να ενισχύσουν τους κανόνες για τις τράπεζες, να το καταστήσουν λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο αυτή η τραπεζική κατάρρευση να συμβεί εκ νέου. Και να προστατεύσουν τις δουλειές των Αμερικανών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

To άρθρο Διάγγελμα Μπάιντεν μετά την κατάρρευση δύο τραπεζών: «Θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *