Δημοσκόπηση GPO: «Απροσδιόριστος πολιτικά ή κεντροδεξιός ο Κασσελάκης», λένε οι πολίτες

Πολιτική

Ενδιαφέροντα ευρήματα από τη δημοσκόπηση της GPO, αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη και τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου αλλά και μεγάλη… μάχη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει μόλις μία μονάδα διαφορά πια από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO η οποία προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν τα επί μέρους ερωτήματα που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδικότερα αυτό με το οποίο οι πολίτες ρωτήθηκαν για το πού τοποθετείται πολιτικά ο Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε ενδιαφέρουσες απαντήσεις από πλευράς των πολιτών. Ως Αριστερό τον χαρακτηρίζει μόλις το 6,1% των ερωτηθέντων, ενώ ως Κεντροαριστερό τον χαρακτηρίζει το 17,4%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτηρίζεται Κεντροδεξιός από το 17% αλλά και Δεξιός από ένα 14,3%.

Το 20,2%, ωστόσο, απάντησε τίποτα από τα παραπάνω, μη μπορώντας να κατατάξει πολιτικά τον κ. Κασσελάκη, δείγμα της απουσίας πολιτικού λόγου στις μέχρι τώρα τοποθετήσεις του.

Από εκεί και πέρα, το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Επίσης, μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές το 76,2% θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος και το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Από την άλλη, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά. Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Όταν ο Κασσελάκης τηλεφώνησε από τις ΗΠΑ σε Βίτσα και Τσακαλώτο

Νωρίτερα, το Newsbomb.gr αποκάλυψε τις επαφές που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης από τις ΗΠΑ με τα κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας», πριν και μετά τις «αιτήσεις διαγραφών» του Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη.

Το τηλέφωνο στον Βίτσα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε πρώτη φάση, επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βίτσα, δηλαδή το πρόσωπο με το οποίο είχε την καλύτερη σχέση από όλα τα στελέχη της μειοψηφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ενοχλημένος από την τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους του κόμματος, καθώς όπως του είχαν μεταφέρει, εκείνος είχε δηλώσει ότι το Συνέδριο θα πρέπει να γίνει άμεσα, ακόμα και αν ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται «με τους Εσκιμώους».

Ο Δ. Βίτσας του διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ στο Συνέδριο, αλλά στην Πολιτική Γραμματεία και πως του είχαν μεταφέρει λαθεμένα τα όσα είχε δηλώσει δημόσια. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Τουλάχιστον, έτσι έκλεισε…

«Δεν βρίσκω σωστό να λες ότι μπορεί να γίνει το Συνέδριο ακόμα και αν λείπω στο εξωτερικό», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν είναι σωστή η πληροφόρηση που έχεις. Για την Πολιτική Γραμματεία μίλησα, όχι με για το Συνέδριο», ανταπάντησε ο Βίτσας.

Το τηλέφωνο στον Τσακαλώτο

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι μετά την απόφαση του να στείλει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τους τα τρία ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται πως τηλεφώνησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Με τον επικεφαλής της «Ομπρέλας», διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων, αλλά μέσα σε κόσμια πλαίσια. «Πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Θέλω να συναντηθούμε μόλις γυρίσω», είπε ο πρόεδρος του κόμματος, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντάει πως «οι διαγραφές στελεχών δεν χωράνε στην Αριστερά. Αν δεν τις ανακαλέσεις, δεν υπάρχει λόγος να με πάρεις τηλέφωνο».

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν, επίσης, πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Νίκο Φίλη και τον Πάνο Σκουρλέτη.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *