ΔΕΘ – Αλέξης Τσίπρας: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και αφορολόγητο στα 10.000 για όλους

Πολιτική

Δεύτερη εθνική προτεραιότητα η ενίσχυση του εισοδήματος, διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή ομιλία του στη ΔΕΘ

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει για τους μισθωτούς αύξηση του κατώτατου μισθού με νόμο στα 800 ευρώ. Θέσπιση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση, για μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επαναφορά του καθορισμού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, με κατώτατο όριο την τιμαριθμική αναπροσαρμογή κάθε έτους.

Για τους συνταξιούχους, επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξη του 2019: πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια.

Για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες: Αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ. Θέσπιση αφορολόγητου στο ίδιο όριο και για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, εμπόρους, εργαζόμενους με μπλοκάκια και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Για τους μικρομεσαίους: Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με ρύθμιση χρεών (διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019).

Επιπλέον, θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού για πληρωμές λειτουργικών δαπανών επιχειρήσεων, αντικατάσταση του πτωχευτικού κώδικα με νέο που προβλέπει ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.

Σχετικές ειδήσεις:

ΔΕΘ – Αλέξης Τσίπρας: Επανακρατικοποίηση ΔΕΗ, μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα και ΦΠΑ στα τρόφιμα 6%

ΔΕΘ – Αλέξης Τσίπρας: Η ζωή των πολιτών ξαναγύρισε πιο πίσω και από τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων

LIVE: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ – «Είμαστε εδώ για το σύνολο της κοινωνίας»Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.