Δείτε live την πορεία του πυραύλου Artemis 1 με προορισμό τη Σελήνη

Επιστήμη & Τεχνολογία


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, 08:46

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) εκτόξευσε σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, τον πύραυλο Artemis 1 με προορισμό τη Σελήνη.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ο διαστημικός πύραυλος SLS (Space Launch System), ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ από τη NASA, χρειάστηκε να επιστραφεί στο κτίριο συναρμολόγησης του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι για να προστατευτεί από τον κυκλώνα Ίαν που έπληξε τη Φλόριντα. Ο διαστημικός πύραυλος δεν υπέστη «καμία ζημιά», υπογράμμισε η NASA.

 

 

Πριν μεταφέρουν ξανά τον πύραυλο στην πλατφόρμα εκτόξευσης, οι τεχνικοί της NASA θα χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν πολυάριθμους ελέγχους.

Η μη επανδρωμένη αποστολή Artemis 1 στη Σελήνη έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, λόγω διαρροής καυσίμων, στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Artemis είναι το νέο εμβληματικό πρόγραμμα της NASA για την επιστροφή αστροναυτών στη Σελήνη. H αποστολή Artemis 1 δεν θα είναι επανδρωμένη προκειμένου να επαληθευτεί ότι η κάψουλα Orion, στην κορυφή του πυραύλου SLS, είναι ασφαλής για τη μεταφορά πληρώματος στο μέλλον.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, 08:57

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *