Δείτε στην πράξη ένα αυτοκινούμενο Tesla να αποφεύγει πεζό κάνοντας μανούβρα

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022, 20:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί να έχουμε διαβάσει και γράψει δεκάδες ειδήσεις για πιθανές αστοχίες των Tesla κατά την αυτόνομη οδήγηση, όμως αυτή τη φορά ένα βίντεο έρχεται να αποδείξει την πετυχημένη και «ετοιμοπόλεμη» πλευρά τους.

Αυτό το βίντεο κοινοποιήθηκε πρόσφατα στο Twitter από το Whole Mars Catalog και γυρίστηκε μέσα από ένα Tesla Model 3 με ενεργοποιημένο το σύστημα Full Self-Driving. Στα πλάνα φαίνεται να κινείται νυχτερινές ώρες στη δεξιά λωρίδα ενός δρόμου αρκετών λωρίδων όταν συναντά ένα αρκετά δύσκολο εμπόδιο.

Ενώ όλα κυλούν ομαλά, ένας πολίτης που μόλις είχε παρκάρει το Toyota Prius του στην άκρη του δρόμου, ανοίγει ξαφνικά την πόρτα και βγαίνει στο δρόμο. Οι κάμερες του Model 3 αναγνώρισαν γρήγορα τι συνέβαινε και το σύστημα προέβη σε ενέργειες αποφυγής, προτρέποντας το αυτοκίνητο να στρίψει απαλά προς τα αριστερά.

 

 

Ευτυχώς, δεν υπήρχε αυτοκίνητο στα αριστερά του Tesla και αν υπήρχε, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδρούσε το Model 3. Θα φρέναρε; Θα σταμάταγε την αποφυγή ή θα έκλεινε το αυτοκίνητο στα αριστερά του για να αποφύγει πάση θυσία τον πεζό;

 

Αν και είναι εντυπωσιακό να βλέπεις το σύστημα Full Self-Driving να αντιδρά τόσο γρήγορα, αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε προσεκτικός οδηγός θα είχε επίσης αντιδράσει στο εμπόδιο και θα μπορούσε να αποφύγει τον πεζό και την πόρτα.Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού της Tesla βρίσκονται υπό το άγρυπνο βλέμμα των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ εδώ και αρκετό καιρό και μόλις τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε νέα έρευνα με πάνω από 191 συγκρούσεις υπό χρήση αυτόματου πιλότου να είναι υπό διερεύνηση. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022, 20:31

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.