Για ποιο λόγο μπήκε δεύτερη φορά στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness η Porsche Taycan;

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, 20:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Porsche Taycan Cross Turismo μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness καθώς κατάφερε να κάνει συνολικά 69 συνεχόμενες περιστροφές (τα γνωστά donuts) πάνω σε πάγο. 

Πίσω από το τιμόνι της ηλεκτρικής Taycan, βρισκόταν ο βετεράνος κασκαντέρ Terry Grant ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει 69 συνεχόμενα donuts σε μία παγωμένη λίμνη στην Σουηδία, ένας αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για ηλεκτρικό Ι.Χ. σε παγωμένη επιφάνεια.

 

 

Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο περιθώριο του Race of Champions 2022, στο Pite Havsbad σε μία κυκλική πίστα με διάμετρο μόλις δύο φορές το αυτοκίνητο, ενώ όπως δήλωσε ο οδηγός, ήταν εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Αυτό γιατί κομμάτια πάγου μπέρδευαν αρκετούς αισθητήρες του οχήματος με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να δίνει σήμα στους τροχούς να σταματήσουν νομίζοντας πως το όχημα έχει εμπλακεί σε τροχαίο.

 

Να θυμίσουμε πως αυτό είναι το δεύτερο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο της Porsche, καθώς έχει καταφέρει την μεγαλύτερη αλλαγή υψομέτρου που έχει καταγραφεί ποτέ από αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Πιο συγκεκριμένα η Taycan Cross Turismo διέσχισε έξι πολιτείες καλύπτοντας συνολικά 2.253χλμ. και υψομετρική διαφορά πάνω από 4.842 μέτρα μεταξύ του Eagle Mine στο Μίσιγκαν και του Pikes Peak στο Κολοράντο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, 20:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.