Γιατί η smart σταματά την παραγωγή του EQ forfour;

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022, 16:30

Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Η γνωστή εταιρία smart φαίνεται πως θα μείνει με μόλις ένα μοντέλο, καθώς σταματά την παραγωγή του EQ forfour και θα προσφέρει μόνο το διθέσιο και επίσης ηλεκτρικό EQ fortwo.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το 50% της εταιρίας ανήκει στην κινέζικη Geely και το άλλο 50% στην Daimler, με τις δύο εταιρίες να αποφασίζουν πως ήρθε η ώρα η smart να επενδύσει σε νέα και ακόμα πιο προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα.

Μία κίνηση για την οποία μας προϊδέασε και το πρώτο crossover που παρουσίασε η εταιρία τον περασμένο Σεπτέμβριο με την ονομασία Concept#1, δείχνοντας πως υπάρχουν νέα πλάνα και σχέδια για την εταιρία. Με μήκος στα 4.290χλστ. και ύψος στα 1.698χλστ. το νέο μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Geely, SAE και θα έρθει στις ευρωπαϊκές αγορές το 2023.

Να υπενθυμίσουμε πως το smart EQ fortwo που αποτελεί το μοναδικό μοντέλο πλέον της εταιρίας, παρέχει 82 ίππους και αυτονομία στα 150χλμ. δίνοντας μία ξεκάθαρη λύση για μετακινήσει εντός πόλης. Η φόρτιση από απλή οικιακή πρίζα χρειάζεται έξι ώρες ενώ από wallbox τρεις ώρες και τριάντα λεπτά.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022, 16:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *