Γιάννης Αλαφούζος στο Reuters: «Υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ δεν έχει κάνει τίποτα»

Αθλητικά

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στο γερμανικό Reuters, αναφέρθηκε στη συνάντηση που υπήρξε με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν -για την καταπολέμηση της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο- και άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά της ΕΠΟ, κατηγορώντας την για ανυπαρξία στο θέμα της αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε για μια ακόμα φορά πως υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξεκαθάρισε ότι η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό για την εξάλειψη της, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρόθεση της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος:

«Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό η UEFA να συμμετέχει πιο ενεργά στις υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρ’ όλο που κάθε ομοσπονδία είναι ανεξάρτητη. Χάρηκα πολύ που αφιέρωσαν χρόνο για να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μικρή χώρα με το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα πολύ καλό σημάδι.

Η αστυνόμευση είναι πολύ σημαντική. Η ιδιωτική ασφάλεια δεν μπορεί να κάνει σωματικούς ελέγχους, να εντοπίζει τα πλαστά εισιτήρια, δεν μπορεί να διενεργήσει ελέγχους ταυτότητας αν δεν έχουμε αστυνομία. Υπάρχει διαφθορά. Η ΕΠΟ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι’ αυτό εδώ και χρόνια. Αν δεν πειστεί η Ομοσπονδία να ελέγξει τη λειτουργία του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα.

Νομίζω πως η κυβέρνηση προσπαθεί να καθαρίσει την κατάσταση. Η UEFA προσπαθεί επίσης, αλλά δεν ξέρω πόση εξουσία πιστεύουν ότι έχουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει αν δεν το κάνει η UEFA».

To άρθρο Γιάννης Αλαφούζος στο Reuters: «Υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ δεν έχει κάνει τίποτα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *