Γεωργιάδης: Η Αλβανία «να ξεχάσει την ευρωπαϊκή πορεία εάν εμποδίσει την ορκομωσία Μπελέρη»

Πολιτική

Σαφές μήνυμα στην Αλβανία έστειλε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την υπόθεση φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, τονίζοντας πως η γείτονος χώρα θα πρέπει «να ξεχάσει την ευρωπαϊκή πορεία εάν εμποδίσει την ορκομωσία Μπελέρη».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην Αλβανία, όσο διαρκεί η υπόθεση Μπελέρη, διευκρινίζοντας πως «τα λεφτά η Αλβανία από την Ευρώπη θα τα ξεχάσει εάν ο Φρέντι Μπελέρης δεν ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας».

Συμπλήρωσε δε, πως, εάν επαναληφθούν οι εκλογές ή ορκιστεί άλλος δήμαρχος «για την Ελλάδα θα αποτελέσει παράγοντα κακών σχέσεων με την Αλβανία για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».

«Η Αλβανία θα το πληρώσει πολύ ακριβά εάν συνεχίσει να καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Αλβανία θα πρέπει να αναθεωρήσει την στάση που κρατά.

Σαφές «μήνυμα» η απουσία Ράμα από τη συνάντηση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων στην Αθήνα

Μιλώντας για τη σημασία της συνάντησης των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων στην Αθήνα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «θεωρώ πολύ σημαντικό ότι δεν προσεκλήθη ο Ράμα».

«Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσκαλέσει όλους τους άλλους, εκτός του Ράμα και να είναι όλοι οι άλλοι εκτός του Ράμα, νομίζω ότι δείχνει ότι η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη δεν περνάει καθόλου αβρόχοις ποσί από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο υπουργός.

Μάλιστα, σχολίασε πως «όσοι πίστευαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποδειχθεί ένας ήπιος, στην αντίδρασή του πρωθυπουργός, σε αυτό το θέμα, έχουν κάνει λάθος. Το μήνυμα προς την Αλβανία σήμερα είναι σαφές. Εάν συνεχίσουν να εμποδίζουν την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, θα πρέπει ξεχάσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία και τα λεφτά από την Ευρώπη».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *