Γερμανία: Ανεστάλη η απεργία στους σιδηροδρόμους – Συμφωνήθηκε διακανονισμός

Διεθνή

Γερμανία: Παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων, η DB ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων ενδέχεται να διαταραχθεί, καθώς ενόψει των κινητοποιήσεων είχαν ήδη γίνει αλλαγές.

Την απόφαση να αναστείλει προγραμματισμένη 50ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους έλαβε η Ένωση Σιδηροδρομικών Υπαλλήλων (EVG), καθώς το συνδικάτο και οι εργοδότες συμφώνησαν σε δεσμευτικό διακανονισμό.

Η απεργία επρόκειτο να ξεκινήσει απόψε (στις 22:00) και να διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όμως οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό, συναινώντας «να διαπραγματευτούν γρήγορα και εποικοδομητικά με στόχο την έγκαιρη σύναψη συμφωνίας».

Προηγουμένως, η DB είχε προσφύγει στο δικαστήριο εναντίον της απόφασης για απεργία, με αρμόδια δικαστή να δηλώνει ότι διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της προκηρυχθείσας απεργίας.

«Προς το συμφέρον της εταιρίας σιδηροδρόμων, των πελατών και της και του κλάδου, κάναμε το παν προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την απεργία και μάλιστα επιτυχώς. Ασφαλώς και οι δύο πλευρές είναι πάντα αναπόσπαστο μέρος ενός συμβιβασμού», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος προσωπικού των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) Μάρτιν Ζάιλερ.

Παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων, η DB ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων ενδέχεται να διαταραχθεί, καθώς ενόψει των κινητοποιήσεων είχαν ήδη γίνει αλλαγές.

Εθνικές Εκλογές 2023Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *